Feestelijke start nieuwbouw Castella

  • 13 juni 2011

Op 10 juni jongstleden vierde Talis samen met omwonenden, andere betrokkenen en wethouder Kunst de start van de bouw van het dertien verdiepingen hoge Castella in Bottendaal.

Op dit moment zijn de contouren van de parkeerkelder al zichtbaar. Castella met daarin 60 huurappartementen en 1500 m2 kantoorruimte en twee parkeerlagen aan de Graafseweg is het sluitstuk van het totaal vernieuwde Dobbelmanterrein.

De 42 meter hoge toren, markeert straks de nieuwe entree naar de Nijmeegse binnenstad vanaf de Graafseweg. Het voormalige terrein van zeepproducent Dobbelman is de afgelopen jaren veranderd van een fabrieksomgeving in een woongebied met plaats voor kleinschalige bedrijvigheid, zoals broodjeszaak Het Bakkerscafé en commerciële ruimten voor onder andere ontwerpers. Naast de oude fabrieksschoorsteen herinneren de namen van de nieuwbouw aan het vorige leven van dit stukje Bottendaal. Zo verwijst de Castella naar een oud zeepmerk van Dobbelman.

Het ontwerp van het nieuwe woon- en werkgebouw is van DOK Architecten uit Amsterdam. De architecten - die mede door de inbreng van omwonenden de prijsvraag voor deze ontwerpopdracht wonnen - passen in het ontwerp veel glas toe. Elke woning krijgt een balkon. Castella brengt de stad dichter bij Bottendaal. Berghege uit Oss is de aannemer voor dit project. De verwachtte oplevering is eind 2012.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren