Gastles kennismaken met de bouw

  • 16 februari 2022
  • Onderwijs & Wetenschap

Ruim 70 leerlingen hebben dankzij Rick van den Hurk en Pim van Iperen kennis kunnen maken met werken in de bouw. Ze gaven op verzoek van het  project 'IMC Basis Oss' drie gastlessen op basisschool Hertogin Johanna  voor kinderen van groep 7 en 8. 

Leerlingen uit groep 7 en 8 maakten kennis met Berghege, de bouwprojecten en de beroepen in de bouw. Ook is er op het schoolplein hard aan de slag gegaan met hamers, spijkers en schroeven, en hebben de leerlingen een kijkje mogen nemen in de service bus. Uiteraard volledig in stijl van Berghege: met oranje hesje en witte helm!

 

Het doel van IMC Basis is om jongeren in contact te brengen met verschillende beroepen, zodat zij erachter kunnen komen wat bij hen past. En waar ze zich verder in willen ontwikkelen. Ze doen dat met een lesprogramma waarin leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over hun toekomst en te ontdekken waar hun interesses liggen. Deze keer waren het onze vakexperts die de jongeren hebben geholpen hun horizon  te verbreden.

Een supergoed initiatief van IMC Basis waar wij als Berghege natuurlijk graag aan meewerken!

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren