Hoogste punt Sint Anna Boxmeer

  • 7 december 2021
  • Wonen en zorg
  • Wonen & Zorg

De gemiddelde leeftijd op de bouwplaats steeg dinsdag 7 december behoorlijk toen Sint Anna-bewoners Jan Peters, Thieu Lange, Broeder Josef van Rijnsoever en Truus Hoffmans het pannenbier kwamen overhandigen aan de mannen van de bouw. Zij volgen allen de bouw met veel interesse. Dhr. Peters staat bij Sint Anna zelfs bekend als ‘de bouwopzichter’. Broeder Jozef sprak een woordje tot de mannen en gaf hen een door hem gemaakte boekenlegger. Het gezelschap overhandigde aan iedere bouwvakker een pakketje speciaal bier, gebrouwen in Boxmeer. Alle medewerkers en bewoners vieren de mijlpaal ook mee, zij zijn getrakteerd op een biertje of een borreltje.  

Vlag in top

Ineke Wever (bestuurder van Sint Anna) hees samen met Tom Bongers (Directeur Bouwbedrijf Berghege) en Kees Swaanen (bestuurder Erfgoedinstelling Julie Postel) drie vlaggen op het dak van het nieuwe gebouw. Ineke Wever: “Dit is de laatste mijlpaal voor de opening aankomende zomer, de bouw gaat erg hard”. Directeur Tom Bongers van Bouwbedrijf Berghege bedankte de opdrachtgever en medewerkers voor hun inzet. Na afloop sprak Kees Swanen: “Chapeau voor de uitvoering, volgend jaar vieren jullie hier kerst!”.

Op naar de toekomst

In het nieuwe verpleeghuis, mede mogelijk gemaakt door een gift van Erfgoedinstelling Julie Postel, komen 160 ouderen met een complexe zorgvraag in kleinschalige woongroepen te wonen. Nu de nieuwbouw gestart is, bereid het verpleeghuis zich ook voor op de veranderende zorg. Er is een woonvisie ontwikkeld waarbij rekening wordt gehouden met de positieve invloed van ‘groen’ op bewoners en personeel. Ineke Wever, bestuurder: “We breiden ons team graag nu al uit met enthousiaste collega’s om straks de zorg op de gewenste manier te kunnen bieden.” 

>> Meer informatie over Sint Anna en de nieuwbouw. 

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren