Maasstaete: eenheid met open karakter

  • 22 juni 2000

De gemeente Middelaar en Mook zocht begin jaren 90 een nieuwe bestemming voor de vrijgekomen gebouwen van de voormalige School voor de Rijn- en binnenvaart in Mook. Uitgangspunten hierbij waren dat het verleden van de gebouwen en de unieke ligging aan de Maas tot de verbeelding zouden blijven spreken. Bouwbedrijf Berghege realiseerde als projectontwikkelaar het prestigieuze project Maasstaete en werkte hierbij nauw samen met de gemeente Mook en Middelaar, bouwcorporatie L.K.B.B., A+D+P architecten, DS landschapsarchitekten en een deskundige kwaliteitscommissie voor de bewaking van de stedenbouwkundige randvoorwaarden.

Maasstaete is opgebouwd uit een woonzorgcomplex met 32 woningen voor ouderen en mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap, 50 koopappartementen in vier torens, 19 grondgebonden woningen en 28 moderne huurappartementen achter de oude gevel van het schippersinternaat. De bouwplannen voor Maasstaete zijn gefaseerd uitgevoerd. Door een intensieve voorbereiding en de nauwe samenwerking tussen de architecten, de onderaannemers en Bouwbedrijf Berghege verliep de bouw voorspoedig en volgens planning. Vorig jaar werd Maasstaete opgeleverd. De opdrachtgevers zijn enthousiast over het projectverloop en de mooie resultaten.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren