Nieuwbouw microbiologisch laboratorium, Mars Nederland

  • 12 mei 2020
  • Industrie

Tussen 's-Hertogenbosch en Eindhoven, in het Brabantse Veghel, staat één van 's werelds grootste chocolade producerende fabrieken. Binnen Mars Europa neemt de Veghelse fabriek al jarenlang een leidende positie in als één van de meest efficiënte productie-units van chocoladeproducten. Hier maakt Mars Nederland BV chocoladerepen voor de merken zoals Mars, Bounty, Twix en Snickers. In opdracht van deze marktleider bouwen wij een nieuw microbiologisch laboratorium. Met als belangrijkste functie het uitvoeren van kwaliteitscontroles op de producten die bij Mars in Veghel geproduceerd worden.

“Werken in een industriële Food hygiëne omgeving zoals Mars betekent rekening houden met protocollen en vergunningen. Safety first!”

Rowin van Geffen, projectleider Berghege

Het gebouw bestaat uit twee lagen, waarbij op de begane grond een BSL-2 laboratorium is gevestigd, inclusief enkele algemene ruimtes zoals toiletten, kantoor en pantry. De tweede verdieping is een technische ruimte. Alle installaties worden verzorgt door Heijmans Utiliteit, de leverancier van de lab-inrichting is Vinitex uit St. Oedenrode. Bilfinger Tebodin is verantwoordelijk voor het ontwerp; zij verzorgen in de uitvoering ook het construction management.

LEED Silver certificaat

Samen met Mars en Bilfinger Tebodin hebben we de technische uitwerking verzorgd. Hierdoor heeft er een substantiële kwaliteitsverbeteringsslag plaatsgevonden. En dat resulteert weer in een kwalitatief beter gebouw met minder onderhoud tijdens het gebruik. Het gebouw voldoet aan het LEED Silver certificaat. LEED staat voor Leadership in Energy and Environmental Design. Het is de meest gebruikte duurzaamheidstool in de Verenigde Staten op het gebied van duurzaamheid van gebouw en omgeving.

Als alles volgens planning verloopt, kan Mars het nieuwe laboratorium eind 2020 in gebruik nemen. 

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren