Nieuwe fabriek MSD officieel geopend

  • 8 oktober 2014

Medicijnfabrikant MSD gaat in een nieuwe fabriek op het bedrijfsterrein in Oss meer dan 10 miljoen anticonceptiestaafjes per jaar maken voor vooral ontwikkelingslanden in Afrika en Azië. De fabriek in Oss werd vandaag officieel geopend en is de enige plek in de wereld waar het anticonceptiestaafje van het merk Implanon gemaakt wordt.MSD zegt dat er in ontwikkelingslanden grote behoefte is aan langwerkende anticonceptie. Door de vernieuwing van het product en verhoging van de productie is de kostprijs per staafje meer dan gehalveerd, aldus MSD.

Er kunnen volgens het bedrijf elk jaar 90.000 levens worden gered omdat complicaties tijdens zwangerschap en geboorte worden voorkomen.

Implanon is een staafje ter grootte van een lucifer dat wordt ingebracht in de bovenarm. Het middel behoedt vrouwen drie jaar lang voor een zwangerschap.

De nieuwe productielijn in Oss heeft 70 miljoen euro gekost.

Bouwbedrijf Berghege heeft tijdens het uitvoeren van dit project meerdere malen de “Grand Award For Safety Excellence” ontvangen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren