Nieuwe plannen voor de Piekenhoef

  • 10 juni 2016

Op 10 juni om 9.30 uur ondertekenen de vier bouwdirecteuren van VOF Hoessenbos en wethouder Gé Wagemakers in het Osse gemeentehuis de overeenkomst waarmee de laatste fase van nieuwbouwwijk De Piekenhoef wordt ingeluid. Daarmee start de ontwikkeling van zo’n 300 woningen voor een divers publiek. Van vrijstaande woningen en tweekappers tot starterswoningen.

Laatste fase nieuwbouwwijk Berghem van start 

Op ruime kavels gelegen aan dorpse straatjes met ieder een eigen karakter. Precies waar de bewoners van de wijk zo van houden. “Wie in de Piekenhoef woont, wil er meestal nooit meer weg!” 

Zijn tijd vooruit

De allereerste overeenkomst voor samenwerking in de ontwikkeling van de Piekenhoef stamt al uit 2002. Nog steeds zijn dezelfde bouwbedrijven actief: Bouwbedrijf Berghege, Hendriks bouw en ontwikkeling, Wagemakers bouw en Muller bouw. In nauw overleg met de gemeente en de betrokken makelaars denken zij na over de wijk en de woningen. Wethouder Gé Wagemakers: “De gebiedsvisie van de Piekenhoef was zijn tijd ver vooruit. Er moesten flink wat woningen komen, maar de uitstraling van een grootschalige wijk wilden we zeker niet. Het ontwerp met de kleine hofjes, zorgde voor een dorpse sfeer die past bij Berghem. Ook de duurzame afwatering op eigen terrein via de wadi’s en de houten lantaarnpalen en speeltoestellen introduceerden we hier voor het eerst.”

Doorstromen in de wijk

Voor veel Berghemenaren bood de Piekenhoef destijds sinds lange tijd de mogelijkheid om een nieuwbouwwoning in het eigen dorp te kopen. Vooral veel jonge starters grepen die kans met beide handen aan. Wim Muller, directeur Muller bouw: “Beduidend meer dan elders zien we in de Piekenhoef de bewoners doorstromen van een starterswoning naar een tweekapper of vrijstaande woning. Maar zeker ook bij mensen van buiten Berghem, en zelfs van ver buiten de gemeente Oss, is de wijk in trek. Zij vallen voor het vele groen in de buurt zelf en het prachtige natuurgebied Maashorst  dat letterlijk naast de deur ligt. Hier geniet je van een voorstelling bij theater Hoessenbosch tussen de bomen of sta je oog in oog met Exmoor pony’s en Schotse Hooglanders. Wie moet forenzen woont hier ook perfect, dankzij de gunstige ligging aan de uitvalswegen.” 

Alles bij de hand

Bij een nieuwe wijk waar zoveel mensen fijn willen wonen, horen goede voorzieningen. “Meteen in de eerste fase is de bouw van de brede school meegenomen”, vertelt Jan Berghege, directeur Bouwbedrijf Berghege. “Hierin zijn onder andere een basisschool en een kinderdagverblijf gevestigd. Inmiddels zijn er ook een dierenkliniek en een fitnessplaza in de wijk. En gelukkig is het vernieuwde stadshart met supermarkten, apotheek en nog veel meer dichtbij. Berghem is met haar hotel, circuit en actieve verenigingsleven een erg levendige plaats!”

Wonen in de Piekenhoef

Wie op deze fijne locatie wil wonen, kan gaan voor de complete Hortensiawoningen die nu in verkoop zijn. Of kiezen voor een van de zelfbouwkavels die de gemeente verkoopt. De nieuwste woningen presenteren de bouwers in het najaar. Op de hoogte blijven? Dat kan via www.wonenindepiekenhoef.nl of facebook.com/piekenhoef


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren