Renovatie en verbouwing Centraal Militair Hospitaal te Utrecht

  • 8 november 2017
  • Ziekenhuizen

Het Centraal Militair Hospitaal (CMH), de tweedelijns gezondheidszorginstelling van Defensie, op universiteitsterrein “De Uithof” in Utrecht wordt de komende jaren flink verbouwd. Bouwcombinatie Hospitalis (Carebuilders, Kropman Installatietechniek en Croon Elektrotechniek) realiseert deze renovatie en verbouwing. Het UMCU is direct betrokken bij de grootschalige transformatie van het CMH.

Multifunctioneel

Defensie is de enige werkgever in Nederland die een dergelijk eigen ziekenhuis heeft. Als alles klaar is, wordt het een multifunctioneel gebouw. Er komen vierkante meters bij voor onder meer een afdeling van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg. Een verbouwing maakt het mogelijk om ook de Militaire Bloedbank en een regiocentrum van de Defensie Tandheelkundige Dienst in het CMH onder  te brengen. Daarnaast zullen poliklinieken en behandelruimtes van diverse specialismen gerenoveerd of herplaatst worden in het gebouw. 

Prestigieus 

De renovatie en uitbreiding van het CMH wordt in 4 fasen uitgevoerd, terwijl het ziekenhuis in bedrijf blijft. Dit houdt in dat er allerlei verhuisbewegingen plaatsvinden. Logistiek en faseringen worden daarom tot in detail op elkaar afgestemd en vastgelegd in draaiboeken. Eind 2018 moet de verbouwing van het Centraal Militair Hospitaal afgerond zijn.

Bouwbedrijf Berghege is als één van de partijen binnen Carebuilders nauw betrokken bij het werk.


>> Lees hier meer in Militair centraal in ‘one stop shop’


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren