Start bouw laatste kasteel project Haverleij ’s-Hertogenbosch

  • 14 maart 2022
  • Wonen en zorg
  • Wonen & Zorg

De bouw van het duurzame kasteel Oeverhuijze is op 11 maart officieel van start gegaan met het metselen van een ceremoniële eerste steen. Een bijzondere mijlpaal want Oeverhuijze is het negende en laatste kasteel van het unieke project Haverleij, dat eind jaren 90 is gestart. De woningen van dit deelproject zijn ontwikkeld en verkocht door Haverleij B.V.: een samenwerking tussen gemeente 's-Hertogenbosch, BPD en Heijmans. Berghege bouwt ook dit slotstuk van de wijk. 

Wethouder Roy Geers: "Oeverhuijze is het slotstuk van een bijzonder en spraakmakend project. Hiermee komt Haverleij tot een prachtige afronding en dat is iets om trots op te zijn. Geweldig ook dat we weer een groot aantal woningen toevoegen voor mensen die een thuis zoeken. Het is een fantastische plek om te wonen. Dat hebben de andere kastelen en het Slot al vele jaren bewezen."

Het eerste kasteel is eind jaren 90 opgeleverd. Oeverhuijze is het laatste kasteel binnen de gebiedsontwikkeling Haverleij. Dat ligt aan de noordkant van 's-Hertogenbosch met al acht bijzondere kastelen, golfclub Haverleij met 18 holes en het vestingsstadje Slot Haverleij. Ieder kasteel bevat ongeveer tussen de 60 en 90 woningen. Het Slot biedt plaats aan ongeveer 450 woningen. Het totale project bevat ruim 1100 woningen.

Laatste fase Haverleij

Oeverhuijze komt nabij de oevers van de Maas, ten zuidoosten van de Bokhovense Maasdijk in Engelen. Hier worden 2 woningtypen gerealiseerd. Het gaat om 57 grondgebonden woningen en 14 appartementen met een groene binnentuin en indrukwekkende architectuur geïnspireerd op Windsor Castle. De statige woningen met tuin en appartementen bieden een weids uitzicht over landschap of Maas. Hierbij staan het groene karakter, de oneindige tuinen en de grote diversiteit aan type huizen voorop.

Groene omgeving

Er is veel aandacht voor duurzaam wonen. De duurzaamheid van de woningen die in Oeverhuijze worden gebouwd zit 'm in de duurzame installaties en de groene omgeving. Zo werd er bijvoorbeeld al geen gas aangelegd naar kasteel Heesterburgh en nu ook niet naar Oeverhuijze.

Voor de toekomstige bewoners wordt een elektrische deelauto beschikbaar gesteld door OnzeAuto. Met een deelauto blijft er meer ruimte over in de wijk. Eén deelauto bespaart immers al snel 5 of meer auto's in eigen bezit met de daarvoor benodigde parkeerruimte. Daarnaast leidt de inzet van elektrische auto's tot veel minder uitstoot en is het voor gebruikers een stuk voordeliger. Met een app kunnen bewoners een elektrische auto reserveren en krijgen ze de gebruikskosten achteraf automatisch verrekend.

>> Meer over Kasteel Haverleij

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren