Start bouw zevende Haverleij-kasteel

  • 15 april 2009

Bouwbedrijf Berghege realiseert midden in het groen het zevende van de negen Haverleij-kastelen in ‘s Hertogenbosch: Kasteel Beeckendael. Het gaat daarbij om 62 grondgebonden woningen en achttien appartementen, waarvan twee penthouses met een terras van tachtig vierkante meter. Ook krijgt het kasteel een groot binnenplein en vier binnenhoven. 

Kasteel Beeckendael kenmerkt zich door de opvallende architectuur en vorm. Door de H-vorm van het kasteel hebben alle woningen maximaal uitzicht op de natuur. Aan de landschapszijde zijn alle woningen dan ook voorzien van veel glas; dat haalt de groene omgeving naar binnen. De architectuur is geïnspireerd op de vroegere Incatempels, monumentale gebouwen die trapvormig uit het landschap oprijzen. De details maken het af: het bijzondere zandkleurige metselwerk en het speciaal ontworpen ornament van beton geven Kasteel Beeckendael een karakteristieke sfeer. In 2010 is de bouw van het kasteel klaar.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren