Start nieuwbouw zorgcentrum Torckdael in Wageningen

  • 9 september 2013

Half augustus is Bouwbedrijf Berghege gestart met de 1e fase van het project Torckdael in Wageningen. Deze 1e fase bestaat uit een nieuwbouw van 24 appartementen ‘verzorgd wonen’ en 50 verpleeghuisplaatsen voor zorgondernemer Opella. Daarnaast komt er een ontmoetingsplek met grand café in het complex en een aantal commerciële ruimten voor zorg- en welzijnsactiviteiten.


De bouw van Torckdael komt op een plek met een rijke historie. Een geschiedenis waarin Lubbert Adolph Torck een belangrijke rol speelde. Lubbert Adolph Torck was de markantste en bekendste kasteelheer en burgemeester uit de geschiedenis van Wageningen. Als ‘projectontwikkelaar met aandacht voor het algemeen belang’ speelde hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van Wageningen. 

Het gebouw wordt gebouwd in opdracht van de Woningstichting Wageningen en is een ontwerp van Dana Ponec Architecten uit Amsterdam. De oplevering van deze staat gepland voor 3e kwartaal 2014.

Klik hier voor LIVE beelden van de bouw van Torckdael


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren