Van school naar gezondheidscentrum

  • 7 december 2006

In opdracht van de Stichting Volkshuisvesting Tiel ondergaat de voormalige Land- & Tuinbouwschool in Tiel een ingrijpende metamorfose. Met ingang van februari 2007 vestigen zich hier twaalf huisartsen, een apotheek en de prikpoli van GGZ en het ziekenhuis. Van Hontem Architecten tekende voor het ontwerp. Bouwbedrijf Berghege kreeg de opdracht na een onderhandse aanbesteding.

Nieuwe functionaliteit

Bij de ombouw van de school tot gezondheidscentrum hebben vooral de huisartsen een belangrijke stem gehad in het programma van eisen. Hun dagelijks werk was richtinggevend voor de wijze waarop het gebouw omgeturnd moest worden. De heer P. van Hontem: "Het voormalig schoolgebouw krijgt een nieuwe functionaliteit. Bij zo'n omschakeling heb je te maken met de kenmerken en de weerbarstigheid van het bestaande gebouw. Ik heb mezelf tot doel gesteld dat de toekomstige bezoeker hier straks niets van mag merken. Die moet de illusie hebben dat het gebouw altijd al een gezondheidscentrum is geweest."

Vertrouwde partner

Voor de Stichting Volkshuisvesting Tiel (SVT) is Bouwbedrijf Berghege inmiddels een vertrouwde partner. Van Hontem en Berghege troffen elkaar eerder in het project De Waarden in Tiel. Van Hontem: "Ik ervaarde Berghege indertijd als een prettige samenwerkingspartner. In het huidige project wordt dat bevestigd door hun uitstekende voorbereiding op het werk en hun grote betrokkenheid bij de uitvoering."

Multifunctioneel gezondheidscentrum

Het nieuwe gezondheidscentrum dat in januari 2007 in gebruik genomen kan worden, zal binnen afzienbare tijd uitgebreid worden tot een multifunctioneel gezondheidscentrum. Het voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw van zo'n 2.800 m2 ligt inmiddels klaar. Maar liefst 17 verschillende specialistische functies zullen hier een plek krijgen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren