Verbouwen met aandacht voor bewoners in zorgcentrum Nijevelt

  • 13 december 2007

De verbouwing en nieuwbouw van het woonzorgcentrum Nijevelt, onderdeel van stichting De Waalboog, was al langere tijd een duidelijke wens. "Na veertig jaar waren bijvoorbeeld liften, sanitair en keukens gewoonweg versleten. Het is een geweldig vooruitzicht dat we onze bewoners straks beter kunnen faciliteren", vertelt de heer Pennings, hoofd Facilitaire Dienst bij de stichting. Pennings: "Met name qua vierkante meters leefruimte gaat iedereen er fors op vooruit. En ook al vindt men het nu heel spannend, de meeste staan te popelen om te verhuizen."

Complete zorg

Woonzorgcentrum Nijevelt biedt naast privé-appartementen waar ouderen zelfstandig kunnen wonen, bijvoorbeeld ook aanvullende verpleeghuiszorg en tijdelijke opnames. Er zijn een kapel, een zelfbedieningswinkel, een bibliotheek en persoonlijke verzorging zoals een kapper aanwezig. "Daaruit spreekt onze inzet om het leven hier zo aangenaam mogelijk te maken. Dat de woonruimtes niet meer aan de hedendaagse eisen voldeden, ging me dan ook aan het hart", aldus Pennings.

Gefaseerde aanpak

In de nieuwbouw komen 36 verpleegkamers, 43 zorgappartementen en 2 overbedkamers die beter aansluiten bij de wensen van de bewoners. Deze ruimtes worden modern en royaal van opzet. Het totaal wordt in twee fases aangepakt. Eerst wordt de laagbouw gesloopt. Hierin waren faciliteiten zoals de wasserette, kapsalon en een keuken gehuisvest. Deze zijn tijdelijk ondergebracht in een interim-gebouw. "Dit neemt veel ruimte in op de toch al kleine bouwplaats. Voor opslag is er dus nauwelijks plek. Berghege heeft hier goed op ingespeeld. Zo worden de materialen direct na levering verwerkt."

Heldere communicatie

De bewoners blijven tijdens het project in het hoogbouwgedeelte van het complex wonen. "Dit bouwproject heeft een behoorlijke impact op hen. Niet alleen de bouwactiviteiten zelf zijn een belevenis. Ook moeten ze wennen aan het idee om straks een nieuwe kamer én nieuwe buren te krijgen. Heldere communicatie is dan ook van grote waarde. We hebben een nieuwsbrief waarin we over bijzonderheden en eventuele overlast berichten. Dan is het belangrijk om te werken met een bouwbedrijf dat ons goed informeert. Berghege begrijpt dit. De medewerkers kunnen zich inleven in de impact die deze verbouwing op onze bewoners heeft. Dat we gezamenlijk feest hebben gevierd bij het bereiken van het hoogste punt was daar een geweldig voorbeeld van!", vertelt Pennings enthousiast.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren