23 mei opening eerste borstkankerziekenhuis

  • 5 april 2013

BILTHOVEN - 23 mei opent het eerste ziekenhuis in Nederland dat zich uitsluitend richt op borstkankerzorg. In het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven kan een patiënt terecht voor diagnostiek, operatie en reconstructie, chemotherapie, nabehandeling en psychosociale zorg. 

Het nieuwe ziekenhuis is een initiatief van chirurg Jan van Bodegom. Van Bodegom vond dat borstkankerzorg in Nederland nog beter georganiseerd kon worden.Voor de locatie van het Alexander Monro Ziekenhuis is de keuze gevallen op een bestaand gebouw van twee verdiepingen op het voormalig ziekenhuisterrein van Berg en Bosch aan de Professor Bronkhorstlaan in Bilthoven. Circa 3.000 m² wordt door middel van een grondige verbouwing volledig geschikt gemaakt voor borstkankerzorg op maat; diagnostiek, de gehele behandeling, second opinions en nazorg.  Berghege is als hoofdaannemer verantwoordelijk voor de overall regie en staat garant voor de turnkey oplevering welke gepland staat op begin mei.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren