40 jaar emotioneel betrokken Berghege icoon Jan Bongers viert jubileum

  • 1 december 2007

Sinds 1 december dit jaar is Jan Bongers 40 jaar in dienst bij Bouwbedrijf Berghege. Een bijzonder moment om bij stil te staan en uiteraard reden voor een feest. Afgelopen vrijdag zetten zijn collega's hem een avond lang in de schijnwerpers met een spetterend feest in Klooster Bethlehem te Haren.

Thuis

Nadat Bongers achtereenvolgens de MTS en een Lerarenopleiding Bouwkunde afrondde, kwam hij tijdens zijn zoektocht naar werk op gesprek bij de heer Berghege Senior. Bongers: "In dat  persoonlijke en open gesprek merkte ik dat het bedrijf goed bij me paste. Ik voelde me meteen thuis."

Alle facetten

Dat gevoel hield Jan 40 jaar lang vast. In deze periode vervulde hij verschillende functies in alle facetten van de bouw. Werkvoorbereiding, projecten leiden, invallen voor uitvoerders, calculatie en inkoop; slechts een kleine greep uit het omvangrijke Berghege-CV van Jan Bongers. Op dit moment is Jan Hoofd van het Bedrijfsbureau en verantwoordelijk voor inkoop en calculatie. In een vroeg stadium overlegt hij met de opdrachtgever over het ontwerp en over alle technische aspecten die daarbij horen. Door zijn lange en uitgebreide staat van dienst fungeert Jan bovendien als vraagbaak voor zijn collega's.

Familie

Met zijn collega's heeft Bongers het altijd prima kunnen vinden. "De sfeer is perfect. De onderlinge verstandhouding tussen alle lagen van het bedrijf is buitengewoon goed. Bovendien is Berghege een familiebedrijf. Dat brengt een familiegevoel met zich mee", aldus Jan. Eddie en Tom, twee van zijn zoons, behoren inmiddels ook tot de Berghege-familie. Jan: "Onbewust heb ik ze een beetje besmet. Waarschijnlijk door mijn enthousiaste verhalen over het werk."

Berghege Senior

Een persoon die een cruciale rol heeft gespeeld in de carrière van Jan Bongers, is de heer Berghege Senior. Bongers licht toe: "Ik heb van hem veel kansen gekregen. Daardoor heb ik me op allerlei aspecten van de bouw kunnen ontwikkelen. Eigenlijk heb ik het meeste van hem geleerd. Vooral als het gaat om het benutten van alle kwaliteiten van mijn medewerkers."

Met plezier

De 60-jarige Jan Bongers wil voorlopig nog niet stoppen. Jan: "Ik ben van plan nog enkele jaren met plezier te werken. Daarnaast wil ik genieten van mijn vrije tijd, samen met mijn gezin. Binnenkort wordt dat nog specialer, want dan worden mijn vrouw en ik oma en opa." Zijn vrouw is het geheim achter het 40-jarig huwelijk met Berghege. Jan: "Mijn vrouw is een grote steun voor mij en heeft veel invloed gehad in de afgelopen 40 jaar. Dankzij haar was er niet alleen op het werk, maar ook thuis een prettige ontspannen sfeer. Door haar emotionele betrokkenheid bij Berghege, heeft ze eraan bijgedragen dat ik bij dit bedrijf ben gebleven."


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren