500.000 werkuren zonder incidenten op werk MSD Animal Health in Boxmeer

  • 16 september 2019
  • Industrie

Voor MSD Animal Health werkt Bouwbedrijf Berghege samen met diverse partners aan een nieuwe, geavanceerde productiefaciliteit op de bestaande locatie in Boxmeer. Bedoeld voor steriel vullen en vriesdrogen van vaccins. Opdrachtgevers MSD Animal Health Nederland en de PM Group trakteerden het hele bouwteam van ruim 400 medewerkers op een heerlijke barbecue waar werd stilgestaan bij 500.000 werkuren zonder incidenten.

International site

Projectleider Mark van der Velden: “In april 2018 zijn we gestart met het plaatsen van enkele keten op de nieuwe locatie van MSD, op dat moment was dat nog een groene weide. Ten tijde van de start van het project waren wij nog de enige contractor die hier voor PM-group werkte. Inmiddels is dat veranderd naar een site waar ruim 400 werknemers uit 28 verschillende landen de gebouwen en het terrein in een hoog tempo aan het klaarmaken zijn met als doel om MSD zo spoedig mogelijk de productieprocessen te laten opstarten. Onlangs is de leidingbrug en de afval waterzuivering reeds in gebruik genomen.”

Flinke uitbreiding

MSD Animal Health in Boxmeer is één van de locaties van het bedrijf voor de ontwikkeling en productie van veterinaire vaccins. Deze locatie maakt deel uit van een productienetwerk in Nederland dat de wereldwijde leidende positie van het bedrijf voor vaccins voor dieren ondersteunt. Bouwbedrijf Berghege is betrokken bij de bouw van de nieuwe productie faciliteit (SFFD- Sterille Filling and Freeze Drying), utility builiding (Central Utility Building) en de Vuilwaterzuiveringsfacitliteit (Waste Water Treatment Building). In het WWTP-project zijn we betrokken vanaf engineering tot aan oplevering van het gehele gebouw, gebouwgebonden installaties en de leidingbrug. Voor SFFD en CUB, verzorgen we de volledige fundatie, vloeren en afbouw. Daarnaast zorgen we voor zowel de terreinrealisatie voor de bouwfase als de definitieve terreininrichting.

De nieuwe productiefaciliteit, die naar verwachting over een jaar operationeel is, biedt productiecapaciteit voor steriel vullen en vriesdrogen van vaccins en geeft MSD Animal Health extra mogelijkheden om aan de groeiende vraag te voldoen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren