Bedrijfsterrein op De Geer vervult voorbeeldfunctie

  • 21 mei 2001

Diosynth is een internationale producent van actieve farmaceutische ingrediënten. De hoofdvestiging, een zelfstandige dochter van het chemieconcern Akzo Nobel, groeide in de jaren negentig uit haar jasje op industrieterrein Moleneind in Oss. Diosynth breidde daarom met ruim twintig hectare bedrijfslocatie uit op het ook in Oss gelegen industrieterrein De Geer. Op deze locatie wordt sinds 1996 doorlopend gebouwd aan innovatieve productie- en kantoorgebouwen. Bouwbedrijf Berghege is als hoofdaannemer betrokken bij de bouw.

 

Diosynth heeft bij de productie van farmaceutische ingrediënten altijd te maken met strenge milieu- en veiligheidseisen. Door het hier volledig op afgestemde productieproces moeten de gebouwen van Diosynth aan veel voorwaarden voldoen. Algemeen directeur de heer J.C.C.B. Evers: “De complexiteit van de producten en de eisen die de markt, de overheid en wijzelf aan onze organisatie stellen, vereisen hoogstaande utiliteitsbouw. Het bedrijfsterrein op De Geer vervult wereldwijd een voorbeeldfunctie in onze branche”. Het nieuwste project dat Bouwbedrijf Berghege realiseert voor Diosynth is de biotechnologische fabriek Diosource. Een innovatief gebouw met bijzondere esthetische aspecten en dat weinig onderhoud nodig heeft.

Hart en hersenen

De heer Evers legt uit wat hij als prettig ervaart aan de samenwerking met Berghege: “Het bedrijf kent Diosynth en de markt. Naast de kwaliteit, de kennis en de logistieke capaciteiten voelt Berghege het zogenoemde ‘spanningsveld tussen hart en hersenen’ goed aan. Daarmee bedoel ik dat de medewerkers vanuit emotioneel én zakelijk oogpunt zich in het project kunnen inleven en ook bij eventuele kinderziektes met goede oplossingen komen.” Daarnaast is de heer Evers van mening dat de regionale verbondenheid een bijzonder aspect van de samenwerking is: “Ik vind het een extra plus dat ik de mensen van Berghege persoonlijk ken. Berghege komt uit de regio en denkt en doet zoals ik.”


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren