Berghege bedenkt uitbreiding en revitalisatie voor IBN productie

  • 2 september 2010

Bouwbedrijf Berghege is al enige tijd bezig met de voorbereiding van een bijzondere nieuwe opdracht voor IBN Productie, een onderdeel van IBN-groep. IBN-groep heeft als missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar betaald werk te brengen. IBN Productie richt zich op het overnemen van arbeidsintensieve productieprocessen in elke denkbare branche. De productielocatie in Veghel verwacht in de toekomst een flinke groei in de werkzaamheden. Deze groei vraagt om extra productieruimte en magazijncapaciteit. Hiervoor is echter een beperkt budget beschikbaar.

Flinke groei

Bouwbedrijf Berghege is al enige tijd bezig met de voorbereiding van een bijzondere nieuwe opdracht voor IBN Productie, een onderdeel van IBN-groep. IBN-groep heeft als missie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol naar betaald werk te brengen. IBN Productie richt zich op het overnemen van arbeidsintensieve productieprocessen in elke denkbare branche. De productielocatie in Veghel verwacht in de toekomst een flinke groei in de werkzaamheden. Deze groei vraagt om extra productieruimte en magazijncapaciteit. Hiervoor is echter een beperkt budget beschikbaar. IBN heeft Berghege gevraagd om een plan te maken voor de uitbreiding en het maximale uit het beschikbare budget te halen. Belangrijk daarbij is dat er een zo plezierig mogelijke werkomgeving wordt gecreëerd voor de medewerkers.

Nieuw magazijn

Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, heeft Berghege zelf een ontwerpteam samengesteld uit het eigen netwerk. Dit team bestaat uit een architect, constructeur en enkele adviseurs. Samen met deze partners en IBN zijn mogelijke scenario's bekeken en tegen elkaar afgewogen. Er is voor gekozen om een nieuw magazijn te bouwen en de huidige, verouderde productieruimtes te revitaliseren. Het nieuwe magazijn heeft vier laadruimtes voor vrachtwagens en wordt 2300 vierkante meter groot en 12 meter hoog. De medewerkers beschikken straks over een eigen personeelsingang en een koffieruimte. Daarnaast wordt het nieuwe gebouw voorzien van sanitaire ruimten en diverse vergaderruimtes. Volgens het ontwerp is er bovendien veel lichtinval vanuit de dakramen.

Fases

In oktober start Berghege met de uitvoering van het plan. Omdat de productie in het IBN-gebouw continu moet doorgaan, verloopt de verbouwing in fases. In de eerste fase wordt het nieuwe magazijn gebouwd. Daarnaast knapt Berghege alvast een gedeelte van de productiehallen op. Daarbij worden de plafonds, wanden en vloeren flink onder handen genomen. In de tweede fase wordt de entree gebouwd en rest van het gebouw gerevitaliseerd. Binnen een jaar moet alles gereed zijn.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren