Berghege bouwt aan Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL

  • 24 mei 2012

Het Nieuwe Werken krijgt steeds concreter vorm binnen organisaties, zo ook bij SNS REAAL in Utrecht. De bestaande huisvesting van de bank aan de Croeselaan wordt geschikt gemaakt voor de moderne werkstijl, zodat werknemers tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken Ook het centrale ontmoetings- en ontvangstgebied worden aangepakt. Zo ontstaat straks een samenhangend geheel, waarin werken, eten, ontmoeten en samenwerken bij elkaar komen.

Samenhangend geheel

Bouwbedrijf Berghege - verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden - heeft de zeventien verdiepingen tellende hoogbouw van SNS REAAL in het complex Hojel City Center per verdieping gerenoveerd en omgebouwd. Ook kreeg Berghege opdracht om het centrale ontmoetings- en ontvangstgebied te realiseren. Het huidige bedrijfsrestaurant wordt omgebouwd tot bruisend hart van Het Nieuwe Werken, en vormt straks samen met de 1e en 2e verdieping van de kantoorgebouwen A en B één geheel. In de verdiepingsvloeren van bouwdeel B worden twee vides gecreëerd. Een uitdagende aanpassing, waarvoor Berghege enorme stalen constructiedelen in de bestaande constructie moet plaatsen.

Bijzondere gevels

Op het gebied van architectuur en details is behoorlijk uitgepakt. Een loopbrug verbindt straks de verdiepingen van beide gebouwen. Deze loopbruggen worden omsloten door een bijzondere kristalgevel aan de Graadt van Roggenweg. De andere zijde krijgt een gevel van profielglas, met daarvoor weer RVS-gaas. Materialen waarmee Berghege bij Facet (Utrecht) en woonzorgcentrum De Wellen (Oss) al de nodige ervaring heeft opgedaan.

Berghege is inmiddels gestart met de sloopwerkzaamheden en zal naar verwachting voor eind 2012 klaar zijn.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren