Berghege bouwt met ZIN

  • 22 juni 2000

Momenteel is Bouwbedrijf Berghege met een bijzonder project in Vught bezig. Een voormalig klooster van de Fraters van Tilburg wordt grondig door het bedrijf verbouwd. Na de zomer vestigt zich hier ZIN, het klooster voor zingeving en werk. ZIN is een ideëel initiatief van de Fraters van Tilburg en het communicatie-adviesbureau BIKKER. Directeur van het nieuwe centrum Henk-Jan Hoefman vertelt: “Individuen en groepen die een oase van rust zoeken in het drukke werkleven en zich willen bezinnen op hun werk, zijn van harte welkom."

Binnen organisaties komt er steeds meer aandacht voor de menselijke kant van werk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de toenemende interesse voor onderwerpen zoals bezieling, zingeving en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Henk-Jan Hoefman: “Veel organisaties willen hun medewerkers op dit gebied iets wezenlijks bieden en zoeken daarbij naar een vorm die past bij hun dagelijkse werkpraktijk. Zij willen geen zweverig gedoe. Voor deze organisaties maakt ZIN eendaagse of meerdaagse bezinningsprogramma’s op maat. Deze kunnen gaan over uiteenlopende onderwerpen zoals inspirerend leiderschap, balans tussen werk en privé of persoonlijke communicatie in het team.” Henk-Jan Hoefman heeft waardering voor het werk van Bouwbedrijf Berghege. “Ik stel de inzet van de directie op prijs omdat ze zich persoonlijk hard maakt voor de planning en het budget van het bouwproject. De medewerkers van Berghege combineren daarnaast het aloude vakmanschap met de toepassing van nieuwe technieken. In deze complexe bouw is dat van groot belang. Ik spreek regelmatig medewerkers op het bouwterrein van het klooster. Dan vind ik het mooi om te zien dat ze zin in hun werk hebben. Dat is belangrijk, want anders wordt het soms zware werk misschien té zwaar. Berghege bouwt dus letterlijk met zin.”


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren