Berghege bouwt nieuw Stafgebouw NKI-AVL te Amsterdam

  • 8 juni 2012

Bouwbedrijf Berghege krijgt opdracht voor de nieuwbouw van het Stafgebouw voor het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) te Amsterdam.

Stafgebouw-NKI-Amsterdam

Het NKI-AVL bestaat uit een centrum voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker en een oncologisch ziekenhuis. In de aanbestedingsprocedure kwam Berghege als beste uit de bus, op basis van de criteria tijd, geld en kwaliteit.

4000 m2 vloeroppervlakte

“Het nieuw te bouwen Stafgebouw bestaande uit vijf bouwlagen en ruim 4000 m2 bruto vloeroppervlakte wordt gerealiseerd tussen diverse bestaande gebouwen. Gezien de beperkte omvang van de bouwplaats, de 2e verdieping met gebouwoverstek over een bestaand gebouw en de korte bouwperiode is het een mooie en uitdagende opdracht”, aldus projectleider Martijn Luijpen.

Bijzondere logistiek

De krappe bouwlocatie speelde bij de selectie kennis van en ervaring met het bouwen van projecten met een bijzondere logistiek ook een belangrijke rol. Berghege heeft daarin ruime ervaring opgedaan bij Organon/MSD (Oss), Castellatoren (Nijmegen) en bij het Reseachgebouw T op locatie NKI-AVL. Het bouwbedrijf is verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige als installatietechnische werkzaamheden.

In juli 2012 gaat de eerste spade in de grond. De oplevering staat gepland voor april 2013.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren