Berghege heeft succesvolle Dag van de Bouw

  • 10 juni 2009

Op zaterdag 6 juni vond de vierde editie plaats van de Dag van de Bouw. Deze open dag van verschillende bouwprojecten in Nederland was bedoeld voor iedereen die op de een of andere manier interesse toont in de bouw. Bouwbedrijf Berghege nodigde daarnaast al haar relaties en medewerkers met hun gezinnen uit voor een rondleiding door twee bouwprojecten in wording: Kasteel Beeckendael, het zevende van de negen Haverleij-kastelen in Den Bosch en kantorengebouw Facet aan de A2 bij Utrecht. Dit leidde tot een groot succes. Zowel Kasteel Beeckendael als kantorengebouw Facet werden druk bezocht.

Opvallend woonkasteel

Kasteel Beeckendael ligt op het landgoed Haverleij in ’s-Hertogenbosch. Het kasteel, ontworpen door architect Kees Kaan, kenmerkt zich door een opvallende vorm en architectuur. Door de H-vorm van het kasteel hebben alle woningen maximaal uitzicht op de natuur. Aan de landschapszijde zijn alle woningen dan ook voorzien van veel glas; dat haalt de groene omgeving naar binnen. De architectuur is geïnspireerd op de vroegere Incatempels, monumentale gebouwen die trapvormig uit het landschap oprijzen. De details maken het af: het bijzondere zandkleurige metselwerk en het speciaal ontworpen ornament van beton geven Kasteel Beeckendael een karakteristieke sfeer. In 2010 is de bouw van het kasteel klaar.

Futuristisch kantorengebouw

FACET wordt gebouwd in Leidsche Rijn aan de meest zuidelijke kant van Wetering-Zuid, direct aan de A2. Daarmee is het de nummer 1 zichtlocatie van Nederland. FACET wordt gebouwd in opdracht van ING Real Estate Development en is ontworpen door de architecten Aat van Tilburg en Marc Ibelings. De bouw van het futuristisch ogend kantoorgebouw met onderliggende parkeergarage heeft inmiddels het hoogste punt bereikt. In 2009 wordt de eerste fase opgeleverd; fase 2 in het voorjaar van 2010. Opvallend aan het 200 m lange gebouw is de bijzondere vormgeving van de glazen gevel. Deze heeft alle kenmerken van een geslepen diamant. Alle reden om dit pand de naam 'FACET' te geven.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren