Berghege Ondernemer van het Jaar

  • 3 januari 2005

Vrijdagavond 14 januari 2005 is Henk Berghege, directeur van Bouwbedrijf Berghege in de Lievekamp uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar in de Gemeente Oss. Dat gebeurde tijdens het business gala in het Osse theater.

De jury typeerde hem als een ondernemer pur sang die op een indrukwekkende wijze vakmanschap combineert met een grote mate van sociale en maatschappelijke inzet en bewogenheid.'

 

"Henk Berghege is in 1978 in het familiebedrijf begonnen. Hij drukt een vrij sterk persoonlijk stempel op het bedrijf. De jury vindt dit voor een bedrijf als dit onontkoombaar en in feite onontbeerlijk; ondernemersinitiatief en ondernemersdrive zijn hier namelijk essentieel. Het betekent echter wel dat de continuïteit van het familiebedrijf een belangrijk aandachtsgebied is en blijft. Door de juiste mensen op de juiste plaats te hebben, met jonge mensen op sleutelposities en zelf in bevlogenheid voorop te blijven gaan wordt inhoud gegeven aan dit streven naar continuïteit.

De heer Berghege toont zich een ondernemer pur sang. Mede door zijn vakmanschap, inzicht en durf om risico’s te nemen heeft hij voor zijn bedrijf een naam opgebouwd op het gebied van utiliteitsbouw. Meedenken met de opdrachtgever en betrouwbaarheid zijn hierbij twee essentiële kenmerken van zijn ondernemerschap. De aard van zijn bedrijf valt te vergelijken met het schaken op vele borden tegelijk, waarbij vele spelen worden gewonnen en dus een prestatie van formaat wordt geleverd.

Bovendien wordt zijn betrokkenheid met het Osse wel en wee algemeen herkend en erkend. Dit geldt zowel voor het sociaal beleid naar de medewerkers (individuele sponsoring, sociale ruimte voor gepensioneerden) als voor de maatschappelijke betrokkenheid , zowel qua sponsoring als wel als bestuurslid van diverse verenigingen en comités. Zijn filosofie is, dat je het personeel als je eigen familie moet zien, en dat je ook naar je omgeving een verantwoordelijkheid hebt; deze betrokkenheid en steun wordt intuïtief getoond respectievelijk gegeven – het potentiële belang voor het bedrijf wordt hierin niet of nauwelijks meegewogen.”


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren