Berghege realiseert vernieuwing voor Bijenkorf Utrecht

  • 19 december 2016
  • Retail

Bouwbedrijf Berghege heeft de werkzaamheden rond de inbouw van de vestiging van de Bijenkorf in Utrecht afgerond. Door de eigenaar van het pand is een casco uitbreiding van de huidige winkel gerealiseerd en Berghege verzorgde de inbouw. Werkvoorbereider Pieter Bongers: “We zijn inmiddels gestart met de tweede fase, namelijk de nieuwe inrichting van de kelderruimte. Hier maken we de bestaande ruimte helemaal leeg, passen de installatie aan, leggen de tegelvloer en brengen de plafonds op kleur. Ook de inrichting gaan wij coördineren. Allemaal terwijl de winkel open is.”

Kunst van het plannen

Bouwen en verbouwen midden in een druk winkelcentrum zoals dat in Utrecht, terwijl de mensen gewoon moeten kunnen winkelen vraagt een specifieke deskundigheid. “Vooral de planning is een kunststukje. Zo mochten we maar tussen 7 en 8 uur ‘s morgens lawaai maken. Dat wil zeggen dat we binnen die tijd werkzaamheden zoals boren moesten inplannen. Ook het tijdsslot van leveringen was beperkt omdat je het centrumgebied niet onbeperkt met vrachtauto’s in kan.”

Gefaseerde aanpak
Het project wat gerealiseerd wordt in opdracht van de Bijenkorf bestaat in totaal uit 3 delen: ten eerste een uitbreiding van het winkeloppervlak op de tweede verdieping en een nieuw klanten restaurant op dezelfde verdieping, als tweede de vernieuwing van de kelderverdieping en als laatste de inbouw van nieuwe kantoren, opslagruimten en een nieuw bedrijfsrestaurant in de uitbreiding over drie verdiepingen. Door deze laatste inbouw komt er ruimte vrij voor extra winkelruimte op de eerste verdieping.

De tweede verdieping is inmiddels alweer open voor publiek.

Bekijk onderstaande timelapse van de grootscheepse verbouwing die wij realiseerden voor Bijenkorf Utrecht


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren