Berghege start bouw project Waijestein in Herwijnen

  • 9 november 2010

Dinsdag 9 november klonk in Herwijnen-Oost het officiële startsein voor de nieuwbouw van 51 woningen van project Waijestein. Wethouder Griedo Bel, Jaap van Dam van Kleurrijk Wonen en Harijke Veltman van Woon- en Zorgcentrum Avondlicht sloegen met enkele ferme klappen de eerste paal in de grond. 

Waaijenstein - Herwijnen - nieuwbouwwoningen

Bouwbedrijf Berghege is verantwoordelijk voor de bouw van het project Herwijnen. Het bestaat uit 21 eengezinswoningen en twee appartementencomplexen met in totaal 30 appartementen. Vijftien van deze appartementen zijn bestemd voor mensen met een zorgindicatie. Via Woningcorporatie Kleurrijk Wonen worden alle woningen verkocht en verhuurd.

Uniek voor het project Herwijnen is dat het naastgelegen woon- en zorgcentrum Avondlicht een pakket aan zorg, hulp en activiteiten kan bieden aan de bewoners van Herwijnen. Avondlicht en Kleurrijk Wonen werken samen bij de toewijzing van de vijftien zorgappartementen. Maar ook alle andere bewoners van Herwijnen-Oost kunnen gebruik maken van de diensten van Avondlicht. Bijvoorbeeld diensten die het langer zelfstandig wonen mogelijk maken, zoals thuiszorg, maaltijddiensten, personeelsalarm, maar ook welzijnsactiviteiten als ontmoeting en gezelligheid.

In 2011 worden alle woningen opgeleverd. Wilt u meer informatie over dit bijzondere project?


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren