Berghege zet jubilaris Hennie Engelhart in het zonnetje

  • 18 juni 2012

Een bloemetje, speldje en envelop met inhoud. "Het zou een scenario kunnen zijn van een beursgenoteerd bedrijf. Bij Bouwbedrijf Berghege houden we echter van een meer bijzondere manier van huldigen."

"Vandaar dat ik de officiële plichtpleging vooraf laat gaan door persoonlijkere woorden die jouw loopbaan en je betekenis voor ons bedrijf meer kracht bijzetten." Zo begon Henk Berghege, directeur van Bouwbedrijf Berghege afgelopen vrijdag zijn speech aan jubilaris Hennie Engelhart.

Uitgebreid in het zonnetje

Het bouwbedrijf had een bijzonder moment te vieren. In 1972 begon Hennie Engelhart als leerling timmerman bij Berghege. Deze zomer is Hennie dus maar liefst 40 jaar in dienst. Bouwbedrijf Berghege liet dit volgens traditie niet onopgemerkt voorbij gaan. Op partyboot Jules Verne werd Hennie in aanwezigheid van familie en collega’s vrijdag uitgebreid in het zonnetje gezet en vol lof toegesproken. Berghege combineerde deze feestelijke gebeurtenis met een spetterend personeelsfeest.

40 Jaar vakmanschap

Het Osse bouwbedrijf maakte de afgelopen decennia vele ontwikkelingen door. Duurzamer werken, lean management, nauwere samenwerking in de keten. Hennie Engelhart maakte het allemaal mee. Op 17 juli 1972 meldde hij zich op 16-jarige leeftijd rechtstreeks vanuit de LTS op de werkplaats van Bouwbedrijf Berghege in Heesch. Een bedrijf met een omzet van ongeveer 10% van nu. Hij groeide op tussen de vakmensen. In het 'laboratorium' van het bedrijf, waar alles nog zelf werd gemaakt en bedacht. De uitbouw naar de machinale werkplaats van tegenwoordig kwam voor een groot deel tot stand door Hennie. En in vrijwel ieder project van Berghege zijn de uitingen van zijn vakmanschap terug te vinden.

Bijzondere band

Nu, 40 jaar later, is er nog steeds een bijzondere band tussen Hennie en het familiebedrijf. Henk Berghege: "Terugdenkend aan Hennie's loopbaan denk ik aan 40 jaar vakwerk, wat in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de groei van ons bedrijf. Ik heb altijd vertrouwen gehad in zijn vakmanschap. En wat nog belangrijker is, ook onze klanten bevestigen dat. Wij zijn ongelooflijk blij dat het niet blijft bij 40 jaar. Hennie wordt de eerste in ons bedrijf die een halve eeuw Berghege haalt." Als dank voor alle inzet werd de jubilaris verrast met een reis naar Zuid-Afrika voor hem en zijn vrouw Sjannie. Het feest op de partyboot ging nog tot in de late uurtjes door.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren