Bouw Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord gestart

  • 14 augustus 2018
  • Sport en recreatie
  • Sport & Recreatie

Op 14 augustus is Bouwbedrijf Berghege officieel gestart met de bouw van het nieuwe complex voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Het nieuwe gebouw van 4.000 m2 komt te staan op de plek van het voormalige Clara Ziekenhuis op Sportcampus Varkenoord. MoederscheimMoonen Architects maakte het ontwerp van de nieuwe sportlocatie in opdracht van Feyenoord. 

Officiële start 

Managers van Sportclub Feyenoord (Peggy Calicher) en Feyenoord Academy (Raymond van Meenen) gaven met een druk op de knop het officiële startsein voor de bouw. Dit ging gepaard met confetti en werd gevolgd door het oplaten van ballonnen door jeugdspelers van de Academy en Sportclub. Een symbolisch gebaar, omdat Berghege de afgelopen maanden al de nodige werkzaamheden heeft verricht. Zo werd de bouwgrond, waar voorheen het Clara-ziekenhuis stond, de afgelopen periode al ‘bouwrijp’ gemaakt. Ook zijn de eerste palen de grond in geslagen en is de fundering al gestort.

Nauwe samenwerking

Het nieuwe gebouw wordt een van de smaakmakers van Sportcampus Varkenoord. Naast de huisvesting van de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord wordt het gebouw ook een belangrijke plek voor wedstrijden van de beloften en andere Feyenoord elftallen. Al jaren zijn Sportclub Feyenoord en Feyenoord Academy gewend om op Varkenoord samen te werken. Het is mooi om te zien dat sinds het voortraject van de bouw deze samenwerking is geïntensiveerd, met straks als resultaat zowel Feyenoords jeugdopleiding als de amateurtak voor het eerst in de historie onder één dak. Het belang van het samenwerken onder één dak werd ook nog eens benadrukt door voorzitter van Sportclub Feyenoord Wim Voots en algemeen directeur van Feyenoord Jan de Jong.

Het beeldbepalende element van het gebouw is het royaal vormgegeven goudkleurige dak dat de gehele tribune overdekt. Het gebouw is bovendien 90% energiezuiniger geworden dan geëist wordt vanuit het bouwbesluit. De oplevering van het complex staat gepland voor medio 2019.

Op 19 juni van dit jaar werd het trainingscomplex 1908 al feestelijk geopend. Ook dit is door Bouwbedrijf Berghege gerealiseerd.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren