Bouw nieuwe Thomashuizen

  • 18 maart 2009

Bouwbedrijf Berghege heeft wederom een nieuwe opdracht voor de bouw van enkele nieuwe Thomashuizen, ten behoeve van de initiatiefnemer Stichting De Drie Notenboomen. Een Thomashuis is een kleinschalige, veilige en huiselijke woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Elk huis – vaak een karakteristiek pand – wordt geleid door minimaal 2 mensen die er zelf ook wonen. Inmiddels kent het Thomashuis nog twee varianten:  de ‘Herbergier’ voor mensen met een geheugenstoornis en ‘Impresario’, een verblijf voor dagbesteding.  

Dit jaar verzorgt Bouwbedrijf Berghege de verbouwing van een Herbergier, Impresario en Thomashuis in Terborg en twee Thomashuizen in Velp (Arnhem) en Doornenburg. De werkzaamheden betreffen de volledige verbouwing - van constructieve aanpassingen tot complete restauratie - van de monumentale panden, de installaties en het complete afbouwwerk. Vorig jaar leverde Berghege twee Thomashuizen in Velp (Grave) en Wagenberg op.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren