Bouw Stadhouderspark Vught gestart

  • 10 februari 2011

Op de defensieterreinen van de Frederik Hendrik Kazerne in Vught, midden in het groen, wordt hard gewerkt aan het 'Stadhouderspark'. Bouwfonds Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van dit voormalige militaire gebied. Samen met drie gerenommeerde architectenbureaus ontwikkelden zij een reeks eigentijdse woningen, die recht doen aan de bosrijke omgeving van het Stadhouderspark. Met dit plan won Bouwfonds Ontwikkeling de prijsvraag die Gemeente Vught had uitgeschreven voor de herontwikkeling van dit gebied.

Stadhouderspark - Vught - nieuwbouwwoningen

Bouwbedrijf Berghege is al vanaf de beginfase nauw betrokken bij dit ambitieuze project. Als onderdeel van Bouwcombinatie Berghege/OSDO is men onlangs ook gestart met de bouwfase.

Bijzondere architectuur 

Projectengineer Tom Bongers van Bouwbedrijf Berghege vertelt: "Stadhouderspark; dat is nu echt een mooi project. De aanwezigheid van de historische militaire gebouwen en de eeuwenoude bomen geven de locatie een eigen karakter. Bovendien is de architectuur echt bijzonder. Niet alleen qua ontwerp, maar vooral ook qua materiaalgebruik dat aansluit bij de omringende natuur".

De Dorpsrand

"De Dorpsrand vormt de overgang van de bestaande villa's in Vught naar het Stadhouderspark. Hier bouwen we halfvrijstaande herenhuizen met een eigen tuin". Bongers licht toe: "We werken bij dit project veel met natuurlijke materialen. In de Dorpsrand bouwen we bijvoorbeeld complete leisteen huizen. De leisteen loopt door van de wand tot en met de schuine kappen. Geen alledaagse klus!"

Het Parkbos

"Het Parkbos vormt het groene hart van Stadhouderspark. De woningen en appartementen liggen hier losjes verspreid in het bos. Dit creëert een soort vakantiegevoel. Hier bouwen we onder meer aan De Stadhouder, een opvallend appartementengebouw met een compleet rieten gevel. Het wordt echt een bijzonder pand, helemaal in harmonie met de bosrijke omgeving."

Virtuele tour appartementen
Virtuele tour woningen

Naar website: Stadhouderspark


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren