Bouwbedrijf Berghege bouwt mee aan bijzonder zorgconcept

  • 17 februari 2009

Een voormalig zusterklooster uit de jaren vijftig in Wagenberg en een witte langboerderij uit 1830 in Velp bij Grave. Karakteristieke panden die omgetoverd zijn tot zogeheten Thomashuizen, een bijzonder zorgconcept.

Huiselijk wonen

Een Thomashuis is een kleinschalige, veilige en huiselijke woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Waarbij het uitgangspunt is dat de kwaliteit van leven voorop staat. Warmte, aandacht en betrokkenheid. Varianten hierop zijn de ‘Herbergier’ en ‘Impresario’. Eveneens bijzondere zorgconcepten maar voor een andere doelgroep, respectievelijk voor mensen met geheugenproblemen en voor mensen met een beperking of chronische aandoening.

Twee opgeleverd, vijf in opdracht

In 2008 heeft Bouwbedrijf Berghege de verbouwing van deze twee Thomashuizen in Velp en Wagenberg verzorgd. Voor het komend jaar is Berghege gevraagd nog drie Thomaslocaties, één Herbergier en één Impresario te realiseren. De werkzaamheden hebben betrekking op de volledige verbouwing, van constructieve aanpassingen tot restauratiewerk aan de monumentale panden. Bovendien behelst de opdracht tevens installatie- en complete afbouwwerk.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren