Bouwbedrijf Berghege neemt de restyling van C&A Eindhoven-Centrum ter hand

  • 9 december 2005

'Mooi van C&A'. De uitspraak in de reclamecampagne voor de nieuwe najaar/winter collectie, waarmee C&A zich positioneert als toegankelijke kledingzaak voor de hele familie. Vertegenwoordigd in dertien Europese landen met 762 winkels biedt de value-retailer modieuze kleding voor een gunstige prijs. "In ons winkelconcept vormen de winkelpanden eveneens een belangrijk onderdeel van de uitstraling. De afgelopen jaren is 90% van de filialen gemoderniseerd", vertelt de heer Lucassen, projectcoördinator bij C&A Nederland. Bouwbedrijf Berghege is verantwoordelijk voor de verbouwing van C&A Eindhoven-Centrum.

 

Het pand van C&A in hartje Eindhoven kenmerkte zich door een jaren 80-uitstraling. Op de buitengevel zaten grote luifels die het zicht op de etalages beperkten. De winkelinrichting werd gedomineerd door de vide op de parterre door een overdaad aan verlichting, veel spiegels en een marmeren vloer. Tijd voor een restyling. "Om de vijf á zeven jaar trachten we al onze filialen te moderniseren. Momenteel maken we een flinke inhaalslag van zo'n twintig filialen per jaar", licht de heer Lucassen toe.

Licht en kleur

"In de bestaande gevel is gekozen voor meer glas in de puien, zodat een evenwichtiger beeld ontstaat. Met hoge etalages die voor een open beeld zorgen en meer de aandacht trekken. Hiervoor moest de oorspronkelijke gevel worden gesloopt en een nieuwe entree worden gemaakt." Inpandig is het winkeloppervlak op de parterre vergroot door de vide dicht te leggen. De kelder is afgesloten en niet meer als winkelruimte in gebruik. "In de inrichting wordt gespeeld met kleurvlakken en opvallende visuals (posters) waarmee de collectie wordt gepresenteerd", verhaalt projectcoördinator de heer Lucassen over de ingrediënten voor de restyling.

Altijd open

De totale verbouwing is gerealiseerd in een tijdsbestek van nog geen drie maanden. Zelfs tijdens de bouwvak is doorgewerkt. Dat was noodzakelijk om de geplande heropening van september te halen. In de tussentijd is de C&A gewoon geopend geweest voor het winkelend publiek. "Alles verliep geruisloos." Dat Berghege haar hand niet om draait voor verbouwingsprojecten is duidelijk. "Opvallend was de ontzettend goede communicatie en coördinatie tussen de uitvoerder en onze shopmanager. Een absolute must voor een goede samenwerking", complimenteert de heer Lucassen. "En dat is weer mooi voor C&A."


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren