Directe werkwijze Berghege past H&M goed

  • 22 juni 2006

"De heer M. Caris is building manager bij H&M en verantwoordelijk voor alle nieuw- en verbouw van de filialen in Nederland. "Momenteel lopen er zo'n negen grote bouwprojecten voor H&M Nederland. Van een groot filiaal in het centrum van Maastricht van 3.000 m2 tot een kleine winkel van 190 m2 op Schiphol. We vissen hiervoor steeds uit een poel van bekende retailaannemers. Vanwege de scherpe prijs zijn we nu met Berghege in zee gegaan. Voor ons een nieuwe partner", aldus Caris.

Ieder jaar 10% uitbreiden

H&M heeft bijna 1.200 winkels in 22 landen. Waarvan zo'n 80 Nederlandse vestigingen. De modeketen stelt zich ten doel haar winkelbestand op internationaal niveau ieder jaar met 10 tot 15% uit te breiden. Van doorslaggevend belang voor deze groei is de beschikbaarheid van aantrekkelijke winkellocaties. "H&M wil zich alleen vestigen op A1-locaties. Dat wil zeggen, de beste locaties in aantrekkelijke binnensteden", legt Caris uit. "Deze plek in Middelburg voldoet uitstekend en had daarmee direct onze belangstelling. Berghege werkte aan een casco verbouwing voor de eigenaar van het pand en vroeg ons of ze mee mochten dingen naar de opdracht voor de afbouw. Dankzij hun scherpe prijs en hun aantoonbare ervaring in retail is onze keuze op het Osse bouwbedrijf gevallen."

Afbouwen op toplocatie

Op de toplocatie in de binnenstad van Middelburg realiseerde Berghege de afbouw van de nieuwe H&M-winkel. "Dienstruimtes en winkelruimtes zijn volledig binnen de planning gerealiseerd: vloeren, buitenwanden, plafonds, scheidingswanden en de complete afwerking inclusief zaken als toiletruimtes en paskamers. Ook de liftput is door Berghege gebouwd", vertelt de heer Caris. Een dergelijk project, midden in een winkelcentrum maakt de aan- en afvoer van materialen vaak lastig. "Dit heeft Berghege zonder problemen geregeld", zegt Caris.

Direct, kundig en slagvaardig

De heer M. Caris heeft de eerste kennismaking met Bouwbedrijf Berghege als erg prettig ervaren. "Werken met een nieuwe aannemer is altijd spannend. Maar het bouwbedrijf bleek ons goed te passen. Net zoals H&M werkt Berghege in een platte organisatiestructuur; de verantwoordelijkheden liggen laag in de organisatie. Dat maakt de medewerkers slagvaardig. Zonder morren of gezeur is het project ruim binnen de geplande tien weken opgeleverd", aldus Caris. H&M Middelburg opende op 5 april haar deuren voor het publiek.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren