Duurzaam hybride energienet doet zijn werk!

  • 28 februari 2020
  • Onderwijs & Wetenschap

Bouwupdate nieuwbouw Faculteit Sociale Wetenschappen

In de video onder dit bericht geeft Geert Jansen, projectleider nieuwbouw van het Maria Montessorigebouw (zoals de Faculteit Sociale Wetenschappen van Radboud universiteit in Nijmegen gaat heten) een update van de bouwactiviteiten die we samen met Heerkens van Bavel uitvoeren. Met speciale aandacht voor het duurzame en efficiënte hybride energienet dat nu al tijdens de bouw zijn werk doet.

Ook vanuit de Berghege Heerkens bouwgroep kunnen we terugkijken op een goed verlopen bouwproces het afgelopen half jaar. Martijn Luijpen, projectleider namens de bouwgroep: “We mogen als totale projectteam best trots zijn op de hoeveelheid werk die is verzet en goede manier waarop dat gegaan is. Nu werken we toe naar de volgende mijlpaal: de afwerking en de oplevering van het gebouw. Dat doen we in twee bouwstromen, bouwdeel Zuid en bouwdeel Noord werken wij van boven naar beneden af. Zo gaan we de komende periode onder andere kunststof gietvloeren en tapijttegels aanbrengen, de systeemplafonds inclusief armaturen monteren, de glazen systeempuien in de gangen plaatsen en daarna volle bak aan de gang met het monteren van het vaste meubilair zoals studieplekken en pantry’s. We hebben een drukke periode voor de boeg waarin we met een grote bezetting op het bouwterrein bezig zullen zijn.”

De Berghege Heerkens bouwgroep startte in oktober 2018 (bouwkundige deel) en Croonwolter&dros (installatietechnische deel) met de bouw van het nieuwe onderkomen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen die volgens planning inclusief de terreininrichting eind 2020 gereed is.

Eerder realiseerde Heerkens van Bavel - Berghege vof voor de Radboud Universiteit o.a. het Grotiusgebouw en de transformatie van het voormalige klooster Berchmanianum

 

Bekijk onderstaande video voor de laatste update

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren