Eerste bewoners nemen hun intrek in 'De Wellen'

  • 23 december 2010

Eind 2010 heeft Bouwbedrijf Berghege de eerste bouwfasen van het nieuwe zorgcentrum De Wellen in Oss opgeleverd.  De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen  in dit multifunctionele zorgcentrum, dat voorheen bekend stond onder de naam Vita Nova.

"Een klus als deze is zeer omvangrijk," zo vertelt projectleider Frank van Alebeek. "De fasering en logistiek brengen voor ons nogal wat uitdagingen met zich mee. Alle bewoners van het oude zorgcentrum moeten intern verhuizen om de verbouwing mogelijk te maken. Dat is een hele onderneming voor deze mensen die toch al hulpbehoevend zijn. Het is belangrijk dat wij dit zo goed mogelijk organiseren om hen zo veel mogelijk te ontlasten".

In het deel dat nu is opgeleverd, bevinden zich 28 serviceappartementen, een zorghotel met 48 kamers en kantoorruimtes voor ondersteunend personeel. Van Alebeek vult aan: "Ook bijzonder is de zorgboulevard van De Wellen. Hier zitten specialistische dienstverleners, zoals een ergo- en fysiotherapeut, een logopedist, een diëtist en een tandarts onder één dak. Hun diensten zijn er voor bewoners van De Wellen, maar ook als dagbehandeling voor niet-bewoners".

In maart start Berghege met de volgende bouwfase. Van Alebeek vertelt: "We werken dan aan het nieuwe restaurant met keuken en starten tegelijkertijd met de bouw van 18 grote en 16 kleine appartementen. En niet te vergeten de groepswoningen. Die krijgen in totaal 64 kamers mét een eigen badkamer. Nog volop te werken dus! In de zomer van 2012 zullen we dit omvangrijke project opleveren".


Animatie:
Expertise- en Dienstencentrum

ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren