Eerste fase Aeneas Breda opgeleverd

  • 23 maart 2009

De eerste fase van verpleeghuis Aeneas in Breda is op 17 maart opgeleverd. Verpleeghuis Aeneas in Breda biedt zorg en behandeling aan mensen met lichamelijke aandoeningen en aan ouderen die gedesoriënteerd zijn, meestal door dementie. Ook vindt er dagbehandeling plaats voor mensen die nog thuis wonen.  

In oktober 2007 sloopte Bouwbedrijf Berghege een van de drie vleugels van het verpleeghuis. Op die plek begon anderhalve maand later de nieuwbouw van gebouw Amalia. Nu dit gebouw van 5.400 m2 opgeleverd is, nemen de bewoners van het resterende gebouw hierin hun intrek. Daarmee is de weg vrij om de tweede vleugel te renoveren. Inmiddels is de renovatie gestart. In deze fase wordt nog eens 3.150 m2 aan nieuwe ruimte toegevoegd. Dit levert verpleeghuis Aeneas uiteindelijk een capaciteit op van 125 bedden. Over een half jaar wordt de tweede fase opgeleverd. Één vleugel van het verpleeghuis blijft vooralsnog authentiek. 

Meer over Verpleeghuis Aeneas


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren