Eerste paal Dialogue Centre op de campus van Wageningen University & Research

  • 12 oktober 2020
  • Onderwijs & Wetenschap

De campus van Wageningen University & Research (WUR) krijgt er een bijzonder gebouw bij. Op 8 oktober stond bestuursvoorzitter Louise Fresco in een klein gezelschap stil bij de start van de bouw. Ze deed dit samen met directeur Peter Booman en locatiemanager Rolf Heling namens de WUR en Erik van Eck architect bij Broekbakema. Namens Berghege was directeur Tom Bongers aanwezig. Symbolisch werd door hen samen de eerste paal geboord. 

Nieuwbouw campus

Tom Bongers vertelde de aanwezigen over de uitdagingen in het bouwproces. "Het gebouw kenmerkt zich door een complexe constructie met veel hoogteverschillen middels split-levels, een hoogwaardige afwerking en duurzaamheidsambitie. Dit vraagt om uiterst zorgvuldige voorbereiding en detaillering. Vanaf vandaag gaan onze medewerkers op de bouwplaats officieel aan de gang. De voorbereidingen liggen op schema en het team heeft er ontzettend veel zin in", aldus de directeur van Berghege. 

Fotocredit: Eddy Teenstra, Wageningen University & Research

Gebouwontwerp
Het gebouwontwerp gebeurt in drie houten paviljoens. Daartussen is een open ruimte met foyer. Het gebouwontwerp geeft een ruimtelijk gevoel. Je blijft overal in contact met de buitenwereld. Er is een buitengalerij. En vanuit de grote zaal kijk je uit op de Mansholtlaan. Hoofdarchitect Erik van Eck legt uit hoe hij van binnen naar buiten ontwerpt: “Dialoog ontstaat uit openheid en verbondenheid binnen een community. Dat zie je hier terug in de transparante ruimte. De vloeiende en ronde vormen van de houten paviljoens. Ze zorgen voor een warme binnenwereld. Voor bewegingsvrijheid en dus een vrij gevoel”.

Duurzaam
Het Dialogue Centre is straks een ‘parel in het groen’. Zwevend boven het maaiveld en met een sedumdakbedekking. Natuursteen, glas en hout maken de nieuwbouw tijdloos, robuust, inspirerend en ingetogen. Die uitstraling past bij WUR en haar community. Het ontwerp is uiteraard ook duurzaam en zoveel mogelijk circulair.

In het Dialogue Centre vindt vanaf 2022 allerlei dialoog plaats tussen WUR, de campus-community en de samenleving. In de nieuwbouw zijn ook de academische plechtigheden (promoties), symposia en ontvangsten.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren