Eerste palen geslagen van duurzame nieuwbouw Hogeschool Rotterdam

  • 6 oktober 2021
  • Onderwijs en wetenschap
  • Onderwijs & Wetenschap

Arno Bonte – wethouder Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie van de Gemeente Rotterdam - Wijnand Van Den Brink - lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Rotterdam en Peter Kamermans, directeur Heerkens van Bavel Bouw namens de Berghege Heerkens bouwgroep -  gaven op 6 oktober het officiële startsein voor de bouw van het nieuwe energieneutrale Bouwdeel C voor de Rotterdam Business School.

“We schrijven vandaag geschiedenis”, aldus Fred Feuerstake, algemeen directeur van Hogeschool Rotterdam Business School. In september 2023 hoopt hij zijn studenten, docenten en medewerkers te verwelkomen in het nieuwe gebouw, waar duurzaamheid centraal staat. Zo wordt 95 procent van het sloopmateriaal van het oude gebouw hergebruikt voor de bouw van het fraaie staaltje architectuur.

Klimaatneutraal gebouw

Verder is het gebouw straks volledig klimaatneutraal en is er gebruikgemaakt van restmaterialen om de locatie in te richten. “Denk aan onderbroeken, spijkerbroeken en plastic”, zegt Wijnand van den Brink, die als lid van het College van Bestuur huisvesting in zijn portefeuille heeft. “Toen we begonnen met de plannen voor de nieuwbouw vond iedereen het vanzelfsprekend dat we zouden nadenken over het hergebruik van materialen. Dat geldt ook voor studenten, die nauw zijn betrokken bij het ontwerp. We kunnen er trots op zijn dat dat heel goed is gelukt.

”Niet alleen de sloop en de bouw vinden op een duurzame manier plaats, benadrukt hij. Ook het onderwijs is hierop gestoeld. “Dit gebouw is op het lijf geschreven van de toekomst van het economisch domein. Daarin draait het straks niet meer om financieel gewin, maar om onder meer de betekeniseconomie en circulariteit. Het welzijn van mensen, milieu en de complete maatschappelijke omgeving staan centraal. Daar past het nieuwe gebouw perfect bij.”

“Dit is een voorbeeld voor de rest van de stad. Het gebouw is straks klaar voor de economie van de toekomst. Ik hoop dat de studenten die in het gebouw studeren de circulaire en duurzame facetten goed in zich opnemen en in hun visie meenemen.”

Arno Bonte, wethouder Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie van de gemeente Rotterdam

Geïnteresseerden kunnen dit project vanaf nu volgen via onze BHB app (De BouwApp) die gratis te downloaden is via Google Play of de Apple Store!


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren