Eigen timmerwerkplaats compleet vernieuwd

  • 17 mei 2021
  • Onderwijs en wetenschap
  • Ziekenhuizen
  • Industrie
  • Service & Onderhoud

De mannen van onze werkplaats in Heesch leveren aan heel veel van onze projecten een belangrijke bijdrage. Zo zijn ze op dit moment druk bezig met de enorme binnenwanden voor de Infectieunit van het Radboudumc (de grootste is 8,5 meter), de kozijnen voor Agora (voor MSD) en de kozijnen voor Aurora van de Wageningen University & Research. Sinds kort kunnen ze nog betere én grotere prefab elementen voor onze projecten fabriceren. En gaat dit soort klussen bovendien nog sneller en nauwkeuriger. Allemaal dankzij een volledig vernieuwd machinepark. 

Optimale werkstroom

In totaal zijn er vijf nieuwe machines geplaatst. Harrie Tiemissen en zijn team hebben bij de aanschaf hiervan opnieuw naar de indeling van de werkplaats gekeken. “Bijna alles heeft een andere plaats gekregen waardoor de werkstroom nu weer optimaal is en we een beter overzicht hebben”, vertelt Harrie. Met de komst van de nieuwe machines is ook meteen geïnvesteerd in een geautomatiseerde stofafzuiging. Dit systeem reageert op de machines en gaat vanzelf aan en uit wanneer ze gebruikt of uitgezet worden. 

Grootste aanwinst

De grootste aanwinst is een hoogwaardige opdeelzaag die alle soorten plaatmateriaal tot wel 4,5 breed aan kan. Het enorme apparaat is in een week tijd geheel op maat in de werkplaats opgebouwd. Roy: “De vorige machine hebben we ook nog. Die kan in principe dezelfde breedte verzagen maar om die te bedienen moet je met minimaal twee mensen zijn. Deze nieuwe kan ik helemaal alleen aansturen, het gaat sneller en is nog loepzuiver ook.” Een tweede aanwinst is een nieuwe schaafmachine. Johan demonstreert hoe deze wordt gebruikt voor maatwerk van sponningen en kozijnen: “Hiermee kan ik onder andere iedere houtsoort in één handeling vierzijdig profileren.” 

Toekomstbestendige werkplaats

Naast deze twee grote machines zijn nog drie machines vervangen omdat de oude niet meer aan de huidige veiligheidseisen voldeden: de lintzaag, langgatboormachine en de vlakbank. Alle collega’s van de werkplaats hebben een training gehad om de nieuwe apparatuur aan te kunnen sturen. Dankzij de volledige upgrade van het machinepark kan meer, veiliger en nauwkeuriger werk verzet worden met hetzelfde team. Harrie: “Het werk is minder belastend voor de mensen en we kunnen wat groeien in werkcapaciteit. We zijn weer helemaal toekomstbestendig!”

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren