Feest voor vier jubilarissen

  • 9 september 2020

Bijzondere gebeurtenissen moet je vieren. Bij ons gaat dat deze week zeker op want we hebben maar liefst vier jubilarissen om bij stil te staan. Gilbert Ceelen, Wendy van Orsouw en Marie-José van Dinther tikken alle drie hun 25e jaar aan binnen ons bedrijf. En onze hoofd timmerwerkplaats en materieeldienst Harrie Tiemissen is zelfs al 45 jaar een vaste waarde bij Berghege! 

Gilbert Ceelen - Van stagiair tot directeur 

Over een bijzonder carrièrepad gesproken! Al voor zijn dienstverband deed Gilbert Ceelen zijn eerste werkervaring op bij Berghege als stagiair tijdens zijn opleiding aan de HTS. Toen Jan Bongers vroeg of hij na de studie wilde komen praten over een baan, was de keuze snel gemaakt. In 1995 kwam hij in dienst als werkvoorbereider en werkte achtereenvolgens op de afdeling calculatie, werd projectleider en weer later afdelingshoofd Kleinbouw, een afdeling waar later Serviceconcepten bij kwam. Een prachtige loopbaan die uiteindelijk leidde tot zijn huidige positie als directeur. Op de vraag hoe dat zo heeft kunnen gebeuren zegt Gilbert eerst gekscherend: “Gewoon lang genoeg blijven zitten.” Om er wat serieuzer aan toe te voegen: “Berghege is een bedrijf waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Door de jaren heen heb ik daardoor steeds precies die stappen kunnen zetten die pasten bij mijn ambitie. We investeren met plezier in de mensen, want die maken écht het verschil. Het resultaat zijn lange relaties; zowel intern als extern. Iets om trots op te zijn.”

Wendy van Orsouw – Een leven lang ontwikkelen 

Met hart voor de zaak blijven ontwikkelen, dat is Wendy van Orsouw ten voeten uit. Ze maakte haar entree bij Berghege met de bedoeling om gedurende één jaar twee zwangerschapsverloven op te vangen. Dat ene jaar werden er dus 25. In die periode ging ze van de crediteurenadministratie via de projectadministratie naar haar huidige functie op de afdeling Personeelszaken. Wendy vindt dat ze veel geluk heeft gehad dat ze op haar twintigste zo is ‘binnengerold’. En ze heeft in de afgelopen jaren zakelijk, maar ook persoonlijk een flinke groei doorgemaakt. “Ik kwam vers van school en heb bij Berghege heel veel mogen leren. Dat doe ik overigens nog steeds. Van vrijgezelle twintiger naar volwassen echtgenoot met twee kinderen; het is allemaal in de afgelopen jaren gebeurd. Veel van de mensen met wie ik hier ooit begon, werken er ook nog steeds. Zij hebben het dus allemaal van dichtbij meegemaakt. We kennen elkaar goed en kunnen van elkaar op aan. Op mijn beurt vind ik het weer heel mooi om de jonge aanwas hun persoonlijke groei te zien doormaken. En als ik daar vanuit deze rol een bijdrage aan kan leveren: super toch?”

Marie-José van Dinther – Oprechte aandacht

Je kunt wel zeggen dat de HTS-stage die Marie-José bij ons bedrijf liep, bepalend is geweest voor haar carrièrekeuze. Ze was er destijds vast van overtuigd dat ze de architectuur in zou gaan en zag zelfs op tegen de verplichte stage in de bouwwereld. Marie-José blikt terug: “Dat pakte even anders uit! De architectenstage was kil en onprettig. Bij Berghege kwam ik op de afdeling van Henk Peters juist in een warm bad terecht. Met leuke collega’s die de tijd namen om me echt iets te leren. Ik was dus heel blij dat ik na mijn studie in dienst kon komen. Berghege is door de jaren heen natuurlijk wel veranderd, maar het is echt een belangrijk deel van mezelf geworden.” Marie-José begon haar loopbaan als werkvoorbereider. Dat was destijds nog zo bijzonder dat de landelijke radio om een interview kwam vragen!. Ze maakte een ontwikkeling door die goed paste bij de groei van Berghege en is inmiddels al weer een hele tijd een vaste waarde als kopersbegeleider. In deze rol zijn de collega’s die ze heeft opgeleid al niet meer op één hand te tellen. Zij krijgen haar oprechte aandacht, net zoals de kopers die ze helpt bij het nemen van de juiste beslissingen voor hun droomhuis! 

 

Harrie Tiemissen - Een vaste waarde 

Harrie Tiemissen kwam op 8 september 1975 ons team van de werkplaats versterken. Hij is gestart als medewerker materieeldienst en was erbij toen we als bedrijf de allereerste stapjes zetten die leken op materieel- en materiaalbeheer voor de toenmalige moderne tijd. In 1992 werd hij benoemd tot hoofd timmerwerkplaats en materieeldienst. Een functie die hij dus alweer 28 jaar met veel verve invult. In tijden van enorme veranderingen en grote groei konden we steeds terugvallen op de rust en het vertrouwen van de vaste waarde op de werkplaats die Harrie Tiemissen al zo lang is. Vijf jaar geleden hebben we het 40-jarige dienstverband van Harrie samen met zijn familie al heel groots gevierd, maar ook deze mijlpaal laten we natuurlijk niet onbenoemd. We zijn Harrie dankbaar voor zijn enorme inzet de afgelopen jaren!

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren