Feestelijke ingebruikname nieuwbouw Varkenoord Feyenoord

  • 23 augustus 2019
  • Sport en recreatie
  • Sport & Recreatie

De nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord is vrijdag 23 augustus feestelijk in gebruik genomen. Op de plek van het moderne en multifunctionele complex vond een symbolische kick-off plaats. Berghege bouwde het complex dat werd ontworpen door Moederscheim Moonen architects. 

Rood-wit

Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, verrichtten Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst onder het toeziend oog van ruim 200 genodigden de openingshandeling. Door middel van een druk op de rode knop zetten zij het nieuwe pand in vrolijke rood-witte confetti. 

Trots

Op de plek waar zeventig  geleden het eerste clubgebouw stond, sprak Koevermans zijn trots uit over het nieuwe complex: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En wij kijken vol vertrouwen uit naar die toekomst.” Tegenover de honderden aanwezigen, waaronder veel leden en medewerkers van Sportclub Feyenoord en Feyenoord Academy, benadrukte ook Bak het belang van het nieuwe complex voor het topsportklimaat van Feyenoord Academy: “Ik ben er trots op dat Varkenoord het Feyenoord opleidingsbolwerk blijft. Tot in de lengte van jaren!”

Samenwerking

In het nieuwe complex op Varkenoord komen zowel Feyenoords jeugdopleiding als de amateurtak voor het eerst in de historie onder één dak. Het gebouw is zo ingedeeld dat er een optimale samenwerking tussen Sportclub Feyenoord en Feyenoord Academy mogelijk is.

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren