Flinke uitbreiding voor Osse Gamma

  • 10 december 2004

De Osse Gamma ondergaat een ware facelift. Om een uitbreiding van het assortiment te kunnen realiseren, wordt het vloeroppervlak van ± 2.200 m2 met ruim 1.800 m2 uitgebreid. Ook de presentatie van het Gammaconcept wordt geactualiseerd. In deze opdracht hebben meerdere partijen hun belang. Bouwbedrijf Berghege coördineert het project in bouwteamverband.

 

Meerdere opdrachtgevers

Eigenaar Gebroeders Cox te Oss is opdrachtgever voor de uitbreiding van het casco en architect Elemans is verantwoordelijk voor het ontwerp. Via Cox kwam Berghege in contact met Van Neerbos Bouwmarkten BV te Reeuwijk die als franchisenemer opdrachtgever werd voor de verdere invulling van het Gammaconcept. "Indirect is ook nog franchisegever Intergamma Leusden betrokken", vermeldt Willem van der Kooy die namens van Neerbos Bouwmarkten als projectcoördinator optreedt. Het werken met meerdere opdrachtgevers is echter voor Bouwbedrijf Berghege geen probleem. Van der Kooy: "Projectleider Gilbert Ceelen heeft in de bouwvergaderingen de touwtjes strak in handen. Hij is een goed leider die alle partijen op de juiste manier weet te sturen en te motiveren."

Tegenstrijdige belangen

Opdrachtgevers hebben soms tegenstrijdige belangen. Voor Van Neerbos is het wegzetten van de Gammaformule het belangrijkste criterium. Maar bij het aanbrengen van lichtlijnen, productstellingen, reclameborden en dergelijke kan het behoud van de bouwkundige kwaliteit van het gebouw wel eens onder druk komen te staan. Duurzaamheid die voor Cox weer van doorslaggevend belang is. Van der Kooy: "Aansturend op heldere communicatie en duidelijke afspraken fungeert Berghege als belangrijke intermediair."

Opdracht in twee fasen

In een tijdsbestek van 16-17 weken wordt de uitbreiding gerealiseerd waarna het interieur van oud naar nieuw kan worden verplaatst. Vervolgens staan er twaalf weken voor de verbouwing van het oude gedeelte. "Snelheid is voor Van Neerbos erg belangrijk temeer daar de nieuwe Gamma ingericht zal worden volgens hedendaagse huisstijlvoorschriften en het uitgebreide assortiment aanmerkelijk meer omzet zal moeten genereren", concludeert Van der Kooy.

Opmerkelijke parkeervoorziening

De verbouwing van de Osse Gamma kent een paar bijzonderheden. Zo staat de opvallende entree qua constructie los van het casco. Nog opvallender is de parkeervoorziening. Na de sloop van het oude parkeerterrein werden 130 nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd. Niet in asfalt of met bestrating, zoals gebruikelijk, maar in beton. Voor deze bijzondere keuze tekenen de Gebroeders Cox.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren