Gloednieuw trainingscomplex Feyenoord geopend

  • 19 juni 2018
  • Sport en recreatie
  • Sport & Recreatie

Op 19 juni 2018 opende Feyenoord hun nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal. Bouwbedrijf Berghege bouwde dit ultramoderne complex dat van alle gemakken is voorzien. Directeur Jan de Jong liet de pers een kijkje nemen in de nieuwbouw, die toepasselijk de naam '1908' (oprichtingsjaar) draagt. Hij benadrukte hoe bijzonder het is dat deze megaklus geklaard is binnen afgesproken budget en tijd: “Een grote zeldzaamheid.”

"Dit is geweldig. Binnen budget én binnen de tijd"

Algemeen directeur Jan de Jong

Enorme sprong vooruit

Onder andere in interviews met NOS en RTV Rijnmond stak De Jong zijn blijdschap niet onder stoelen of banken. De club maakt met deze mooie locatie dan ook een enorme sprong vooruit. Voorheen moesten spelers zich voor de training omkleden in het stadion, om vervolgens te voet de weg over te steken naar één van de twee velden op Varkenoord. “We hadden niet echt een complex. En dat is raar voor een voetbalclub", aldus De Jong, die meteen ook aangeeft dat al die luxe eigenlijk niet bij een club als Feyenoord past. "Wij zijn van niet lullen maar poetsen, en van geen woorden maar daden. Maar als je een nieuw gebouw neerzet, dan maar een mooi gebouw.”

Klaar voor het nieuwe seizoen

Een jaar geleden sloeg trainer Giovanni van Bronckhorst de eerste paal. Komende maandag begint hij met een groot deel van het team op dit gloednieuwe complex aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De spelers die aan het WK meedoen, sluiten later aan. “De meesten hebben al een kijkje kunnen nemen, en iedereen is erg enthousiast. Er is bij de ontwikkeling dan ook goed naar hun wensen geluisterd. Daar komt onder andere het idee van een indoor voetvolleyveldje vandaan. De spelers kunnen niet wachten om hier aan de slag te gaan”, aldus een trotse directeur. 

Stappenplan van Feyenoord

De ontwikkeling van dit trainingscomplex past binnen een stappenplan van Feyenoord. De volgende stap is de nieuwbouw van een trainingscomplex voor de jeugd op Varkenoord, waarvoor Bouwbedrijf Berghege onlangs al de eerste paal sloeg. Daarna wordt bekeken of een nieuw stadion financieel haalbaar is voor de club. 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren