‘Hart’ klopt in nieuw geopend Catharina Hart- en vaatcentrum

  • 23 november 2016
  • Ziekenhuizen

EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven heeft vanmiddag samen met Piet Batenburg, voorzitter Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis, het nieuwe Catharina Hart- en vaatcentrum geopend. Bij de opening gebruikten zij een defibrillator waardoor het ‘hart’ van het centrum letterlijk ging kloppen. Het nieuwe centrum ligt prominent aan de voorzijde van het ziekenhuis, boven de onlangs geopende entreehal.

In mei 2016 werd de nieuwbouw van het Catharina Hart- en vaatcentrum in gebruik genomen. Patiënten, bezoekers en medewerkers zijn zeer enthousiast over de geboden zorg. “Met de ingebruikname van dit centrum is de zorg voor patiënten met hart- en vaatziekten op één plek in het ziekenhuis geconcentreerd. Daardoor ervaart de patiënt zelf de korte lijnen”, zegt Piet Batenburg. In zijn toespraak sprak burgemeester Jorritsma over het belang van het nieuwe centrum voor Eindhoven: “Een hart- en vaatcentrum dat past binnen de hoog ontwikkelde Brainport-regio. Er wordt met bijvoorbeeld partners als de TU/e en Philips continu gewerkt aan de zorg voor hart- en vaatziekten in de toekomst. Daar profiteren de inwoners van deze regio direct van.”

Grootste hart- en vaatcentrum

Het Catharina Hart- en vaatcentrum is het grootste centrum van Nederland. Het centrum heeft een bovenregionale functie; werkt samen met ziekenhuizen in de regio en daarbuiten. Ongeveer 70 procent van onze patiënten is voor behandeling verwezen door cardiologen uit andere ziekenhuizen. Het Hart- en vaatcentrum heeft zich dan ook ontwikkeld tot een nationaal en internationaal bekend en gerespecteerd centrum.

Lees verder bij de bron: Chatarina Ziekenhuis>>


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren