Hoge ambities voor project Fraterstuin

  • 6 juli 2012

Rondom de Fraterstuin tussen de Begijnen- en Koornstraat in Oss worden binnen tien jaar 67 appartementen en een parkeergarage gerealiseerd. Bouwbedrijf Berghege, al deels eigenaar van de grond, gaat het project ontwikkelen. Het vergt een investering van 20 tot 30 miljoen euro. De gemeente bereikte hierover onlangs een akkoord met het bouwbedrijf.Bijzonder betrokken

Projectmanager Tom Bongers vertelt: "Een bijzondere project voor ons, want Berghege is enorm betrokken bij de locatie. Wij zitten al sinds oprichting in 1924 in de Begijnenstraat. Eind jaren '80 verhuisden we met ons hoofdkantoor naar het voormalige kloostercomplex, ook in de Begijnenstraat. In de straat zelf realiseerden we al verschillende bouwprojecten. Nu mogen we daar een uniek project gaan bouwen, voor een brede doelgroep."

Kwaliteit omgeving

"Het pand achter ons kantoor maakt plaats voor 29 appartementen. Ook worden er 15 appartementen achter de voormalige St-Jansmavo gerealiseerd. Het derde complex met 23 luxe appartementen komt aan de parkzijde bij de Nicolaasschool. Een parkeergarage met een halfverdiepte kelder voor bewoners en omliggende bedrijven verbindt de gebouwen met elkaar. De kwaliteit van de omgeving zal in de vormgeving van de appartementen een nadrukkelijke rol spelen. Woningen zullen grotendeels op het groen van het park zijn gericht, en er wordt veel gebruik gemaakt van glas. Wij hebben echt de ambitie om hier iets moois van te maken", aldus Tom Bongers.

Opening naar centrum

Ook Hendrik Hoeksema, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Stad van de gemeente Oss, is enthousiast over de plannen. Het gebied is nu erg afgesloten van de rest van het centrum. Door de nieuwbouw opent het zich naar de binnenstad toe. 'Een hele belangrijke toevoeging voor ons centrum', noemde de wethouder de plannen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren