Hoogste punt nieuwbouw Diensten- en Expertisecentrum in Oss

  • 12 april 2010

Afgelopen donderdag was het zover. Medewerkers van Berghege hesen samen met de opdrachtgevers Brabant Wonen en BrabantZorg de vlag voor het hoogste punt van het nieuwe Diensten- en Expertisecentrum in Oss. De aanstaande bewoners van het multifunctionele woonzorgcentrum vierden dit moment met een hapje en een drankje. Het nieuwe woonzorgcentrum zal op de plek van het oude Vita Nova herrijzen.  

De gebouwen van Vita Nova en het voormalige Sonnevanck zijn in een aantal fasen gesloopt en vervangen door een eigentijdse woonvorm. Met functies op het terrein van specialistische verpleging, behandeling, begeleiding en verzorging. Alle meerpersoonskamers zijn daarbij vervangen door privékamers met passende sanitaire voorzieningen. Vanaf 1 december is Berghege gestart met de bouw van het geplande expertisecentrum, de diverse kantoren en de servicewoningen op het terrein aan de Begijnenstraat. Verder zijn een aantal facilitaire voorzieningen in de bouwplannen opgenomen, zoals diverse ontmoetingsruimten en een restaurant. Op de tweede en derde woonlaag bouwt Berghege een zorghotel. De verwachting is dat het nieuwe Diensten- en Expertisecentrum medio 2010 wordt opgeleverd. Rond oktober gaan de eerste bewoners over. Het totale bouwproject is medio 2012 klaar. 


Bekijk het filmpje van het hijsen van de vlag op Maasland FM.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren