Hoogste punt nieuwbouw Sint Maartenskliniek

  • 24 oktober 2018
  • Ziekenhuizen

Eind oktober bereikte de nieuwbouw van het OK-complex voor de Sint Maartenskliniek het hoogste punt. Dit werd gevierd met het in de top hijsen van een bijzondere vlag. Mark van Houdenhoven, voorzitter Raad van Bestuur St. Maartenskliniek en Henk Berghege, directeur Bouwbedrijf Berghege kregen deze vlag van de kinderen van de nabij gelegen  St. Maartensschool. Voor alle aanwezigen waren er feestelijke hapjes uit een foodtruck en natuurlijk een passend drankje. 

Geheel nieuw concept

Het volgende hoogtepunt dat op de planning staat, is het inhangen van de loopbrug op de tweede verdieping. Hoofduitvoerder Geert Arts: “Zo heeft elke fase wel iets bijzonders. Bij de ruwbouw sta je onder forse tijdsdruk. Het geeft dan veel voldoening als je het met zijn allen toch voor elkaar bokst. Ook het logistieke proces is uitdagend en daardoor mooi. We bouwen hier immers tegen een bosrijke omgeving aan. Speciaal om onze vrachtwagens te laten keren, moesten we hiervoor een voorziening treffen. Maar het fraaist vind ik toch de fase waarin we allerlei nieuwe technieken in het ziekenhuis gaan realiseren. Bij de Sint Maartenskliniek bouwen we een geheel nieuw OK-concept. Ik verheug me nu al op het moment dat we met deze innovatieve operatiekamers aan de slag gaan."

Positieve verrassingen

De nieuwbouw is ontworpen door EGM architecten. Hoofdarchitect Arnold Sikkel vertelt: "Ik kijk uit naar de uiteindelijke oplevering. Dan weten we of alles wat we bedacht hebben, ook in werkelijkheid biedt wat we willen. De praktijk brengt altijd spanning mee, maar is daardoor ook interessanter. Al heb ik er volop vertrouwen in dat er straks iets prachtigs staat. Geloof me: er breekt nu een periode van positieve verrassingen aan!"

Aan dit project in Nijmegen werkt Berghege samen met Heerkens van Bavel bouw onder de noemer Carebuilders. De nieuwbouw verloopt volgens schema. Planning is dat het nieuwe OK-complex en de nieuwe revalidatievleugel in juni 2019 worden opgeleverd.

Lees meer in het nieuwbouw magazine van de Sint Maartenskliniek.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren