Jacco Elthing bezoekt bouwproject in Zuid-Afrikaanse township

  • 9 november 2005

In de Zuid-Afrikaanse township Elandsdoorn zetten de Nederlandse arts Hugo Tempelman en zijn vrouw Liesje zich in voor verbetering van de leefomstandigheden van de Zuid-Afrikaanse bevolking.

Begin 2004 stelde Bouwbedrijf Berghege zich garant voor de financiering van het Lesehleng waterproject. Als goede relatie van Bouwbedrijf Berghege én als ambassadeur van de Elandsdoorn Foundation liet Jacco Elthing zich, samen met collega-tenniser Jan Siemerink, begin februari ter plaatse informeren over de stand van zaken van het project.

Het waterproject is inmiddels afgerond en daarmee beschikken de bewoners van Elandsdoorn over een eigen waterput die het schone drinkwater op 65 meter diepte bereikbaar maakt. Maar ook de bouw van een pomphuisje en de aanleg van een elektrische dompelpomp en twee opslagtanks voor water waren onderdeel van het project. De bovengrondse waterplaats heeft tien kranen die van zonsopgang tot zonsondergang voor de bewoners toegankelijk zijn. Het project is inmiddels overgedragen aan de gemeenschap van Elandsdoorn.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren