Jubilaris Luc Schoenmakers stralend middelpunt in de Amsterdam Arena

  • 19 maart 2014

Berghege heeft langzamerhand een traditie opgebouwd voor het origineel huldigen van 40 jarige jubilarissen. De huldiging van Luc Schoenmakers paste in deze traditie. 

Luc een fanatiek supporter van Ajax en groot wielerfan, werd thuis opgehaald in een ploegleiderswagen van de RABO wielerploeg. Samen met zijn vrouw Bep werd hij zo naar de Amsterdam Arena gebracht. Luc werd op de heilige grasmat van Ajax, onder het toeziend oog van ruim 350 meegereisde collega’s en familieleden op de tribune, welkom geheten door Henk Berghege en vervolgens toegesproken door Mister Ajax Sjaak Swart.

Wat later op de avond, voor het begin van het spetterende personeelsfeest stond Henk Berghege nog een keer uitgebreid stil bij de 40 jarige carrière van Luc bij Bouwbedrijf Berghege.

Op 5 maart 1974 kwam Luc voor de 2e maal in dienst bij Berghege, enkele jaren daarvoor had Luc, net van school al enkele jaren bij Berghege gewerkt. Hij begon als timmerman, maar begin 80 jaren werd hij uitvoerder. Dit waren moeilijke jaren in de bouw: “Jij hebt je toen zeer verdienstelijk gemaakt voor ons bedrijf, de prachtige projecten welke onder jouw hand zijn gerealiseerd, zijn een absolute basis geweest voor wat wij nu met ons 90 jarig bedrijf in deze tijd uitdragen.”
Onder leiding van Luc Schoenmakers zijn diverse prachtige projecten gebouwd: scholencomplex de Waarden in Tiel, 134 appartementen in complex Merkus in Nijmegen, Nobilon voor Intervet in Boxmeer, Proeffabriek FY voor Diosynth te Oss, Hemawinkel in Amersfoort, centrumplan Doorwerth zijn een willekeurige greep uit een breed arsenaal.
Het project wat door Henk Berghege er speciaal uitgelicht werd in zijn speech, is de verbouwing van het voormalige Democentre van Stork in Boxmeer tot een restaurant voor 2000 mensen en een kantorencentrum van enkele duizenden m2 in opdracht van Intervet Boxmeer. Rond carnaval 2001 was er een interieurimpressie van het plan, nog geen bouwvergunning en geen begroting, maar met kerstmis 2001 wilde de toenmalige directeur van Intervet Boxmeer er wel zijn kersttoespraak houden. Eigenlijk een onmogelijke opdracht. Maar Henk bedankte Luc, dat hij op zo’n hectisch platform zijn verstand er bij hield en in goede harmonie met de opdrachtgever en de architect een ongelooflijk mooi project binnen de gestelde bouwtijd opleverde.

Luc is nu bezig met de uitbreiding van het Academisch Ziekenhuis in Maastricht, maar Henk Berghege, als enthousiast Feyenoord supporter, zegde Luc toe dat hij zijn uiterste best ging doen voor een mooi laatste project. “Luc , echt waar, mooier kan het niet, je loopbaan afsluiten met de bouw van de nieuwe Kuip in Rotterdam.”    


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren