Kantoor Berghege wint verkiezing mooiste herbestemde gebouw

  • 12 oktober 2022
  • Kantoren

Met een ruime meerderheid hebben de lezers van het Brabants Dagblad het kantoor van Berghege aan de Begijnenstraat uitgeroepen tot mooiste herbestemde gebouw van Oss. De prijsvraag was georganiseerd door de gemeente, communicatiebureau Platvorm64 en het Brabants Dagblad. Het kantoor kreeg twee keer zoveel stemmen als de nummer twee. Daar hoorde een mooie oorkonde en een plaquette voor op de gevel bij. Deze werden woensdag 12 oktober namens de organisatie door René van Grunsven uitgereikt aan Tom Bongers, directeur Berghege. 

Het gebouw dat samen met architectenbureau Twee Snoeken grondig is aangepakt, werd in 2021 ook al door de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus genomineerd voor de (landelijke) prijs beste gebouw van het jaar. 

Voormalig fraterhuis

Voor de vernieuwing van dit voormalig Fraterhuis uit 1883 aan de Begijnenstraat was Berghege zowel de opdrachtgever als de uitvoerende partij. In deze bijzondere positie realiseerde het bouwbedrijf een enorme metamorfose van oud klooster naar een moderne werkomgeving die helemaal van deze tijd is. Zo werden de oude metalen kozijnen vervangen door houten versies die gemaakt zijn in de eigen werkplaats en kwam er een prachtige serre langs de zijkant. Alle aanpassingen zijn uitgevoerd met veel oog voor detail en respect voor de historie.

>> Lees meer over de transformatie van oud klooster naar moderne werkomgeving

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren