Landgoed Hartenstein creatief project

  • 22 juni 2000

Een actueel en zeer bijzonder project waarin veel energie is gestoken, betreft Landgoed Hartenstein. De gemeente Renkum heeft voor de projectontwikkeling van dit historische landgoed een prijsvraag uitgeschreven aan zes projectontwikkelingsbedrijven, waaronder Berghege. Het bouwbedrijf heeft een creatief concept gepresenteerd dat volledig gebaseerd is op integratie in de waardevolle omgeving. In mei wordt het winnende voorstel bekendgemaakt.

Landgoed Hartenstein is bekend van de ‘Slag om Arnhem’ in de tweede wereldoorlog, het op het landgoedterrein gevestigde Airbornmuseum en de jaarlijkse Airbornmars die vanaf dit landgoed vertrekt. Daarmee vertegenwoordigt Hartenstein veel historische waarde. De gemeente Renkum wilde daarom zeker zijn van verantwoorde projectontwikkeling en nodigde zes zorgvuldig geselecteerde bedrijven uit voor de presentatie van een voorstel.

Het voorstel van Berghege omvat de ontwikkeling van een U-vormig appartementencomplex aan de rand van het bijna 200 jaar oude landgoedpark en de inrichting van een plein in Franse stijl waar bezoekers allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld jeu de boules en skaten kunnen ondernemen. Door de sloop van een oude, leegstaande school zal het park nadrukkelijker betrokken raken bij Oosterbeek. Daarnaast wordt de oude gymzaal van de school omgevormd tot een oranjerie waar een kunstenaar zichtbaar voor alle bezoekers zijn werk verricht en zijn creaties vervolgens in het park kan exposeren. Het terras van de bestaande brasserie op het terrein wordt tot slot in het voorstel gedraaid zodat het aan de rand van het plein komt te liggen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren